SZABÓ REBEKA (Párbeszéd): Köszönöm szépen. Vannak bizonyos helyi érdekek, helyben sem egységes az emberek véleménye, és vannak közérdekek. Én azt gondolom, hogy a Balatont, a tó vízminőségét, az élővilág megőrzését nem lehet egy-egy településre önmagában rábízni, hiszen tudjuk azt, hogy a beépítések, a nádirtások károsan hatnak az élővilágra, gyengítik a tó immunrendszerét.

Ön a „fejlesztés” szót használta. Szeretném jelezni, hogy a fejlesztés nem egyenlő a lebetonozással és a beépítéssel, és nagyon fontos lenne, hogy ezt itt önök is megértsék, és azok is megértsék, akik mindenáron pénzt akarnak ezekből a beruházásokból (Rétvári Bence közbeszól.), és olyan luxusingatlanokat építenek, amelyekre egyébként az egyszerű emberek gyakran már be sem tehetik a lábukat. Régen is volt infrastruktúra, volt turizmus, voltak kempingek, és nem kellettek hozzá föltétlen luxusapartmanok. (Rétvári Bence: Ezért nincs légkondi a metrón!)

Ráadásul egyébként önök például a gödi akkumulátorgyár esetében eléggé bele tudtak szólni egy önkormányzat dolgába, zárójelben megjegyzem (Rétvári Bence: Nagy baloldali siker volt az időközi választás!), de még annyit jeleznék, elképzelhető, hogy egyébként pont az önök minisztériumához kapcsolható OTÉK-módosítás lehetővé teszi a beépítést az örvényesi telken anélkül (Az elnök csenget.), hogy belterületbe sorolnák az ingatlant, mert pont önök tehetnek erről a tanyás térségeket kiterjesztő, nagyobb beépítést lehetővé tevő módosításról. Úgyhogy igenis van ebben önöknek szerepe. (Rétvári Bence közbeszól.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage