RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Folytatva itt az eredményeket még a két percből: az is fontos, hogy egy olyan aszálymonitoring-rendszert építettünk ki  teljes nevén Operatív Vízhiányértékelő és Előrejelző Rendszer , amely országosan már 116 állomással rendelkezik.

A parlament a múlt héten kezdte el tárgyalni a kútamnesztiát a kiskerti vagy kisebb méretű kutakkal kapcsolatos szabályozást, amely legalizálja a legfeljebb 50 méter mélységű és az első vízzáró réteget el nem érő, háztartási vízigényt kielégítő kutakat. Nos, tehát ebbe az irányba fontos lépéseket tettünk.

Ami pedig az ipar vízigényét illeti, tisztelt képviselő úr, először azt kérnénk önöktől, hogy tisztázzák már, hogy pár évvel ezelőtt önök nagyon hangosan követelték a zöldgazdaság beindítását Magyarországon. Önök pártprogramokat írtak tele a zöldgazdasággal, megújuló energiaforrásokkal, akkumulátorgyártással, elektromosautó-gyártással kapcsolatban, hogy merre kell áttérni. Majd jött egy vízválasztó, hogy az ön szavával éljek, és hirtelen átestek nem a ló, hanem a ménes túloldalára, és onnantól kezdve már nem tudom, hogy a telefonjukból is kiszedtéke az akkumulátort meg a laptopjukból is. De azóta, ha az akkumulátor szót meghallják, akkor önök (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ott rögtön hangosan felkiáltanak.

Tisztázzák, hogy az előző programjaik az érvényesek, vagy az utóbbi egy-másfél évben vitt retorikájuk? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage