DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A közel öt évig tartó és több milliárd forinttal többe kerülő 3-as metró felújítása végre befejeződött. Ám a budapestiek elvárása ellenére a metrókocsik mégsem lettek klimatizálva.

Karácsony Gergely, az állandó csőddel fenyegető és Gyurcsány Ferencet kiszolgáló főpolgármester felháborító nyilatkozatot tett ez ügyben. Azzal próbált takarózni, hogy a klímaberendezések azért nem érkeztek meg, mert háborúban állunk Oroszországgal. Szeretném felvilágosítani Karácsony Gergelyt, hogy Magyarország senkivel nem áll háborúban.

Tisztelt Képviselőtársaim! Mélységesen elítélendő és veszélyes, hogy a főváros vezetője hazugságokat terjeszt hazánkról. Az ilyen kijelentések nem szerencsétlen elszólások, amiket már megszoktunk a főpolgármestertől, hanem biztonságpolitikailag veszélyes állítások. Az ilyen megnyilvánulásokkal nemcsak önmagát járatja le, hanem a háborúpárti külföldi hangokat is felerősíti.

Látjuk, hogy a dollárbaloldal háborúpárti propagandagépezete már hónapok óta gőzerővel azon dolgozik, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba. Gyurcsány Ferenc emberei a guruló dollárokért cserébe a Fővárosi Közgyűlésben is leszavazták a békepárti határozatot. Ebből is látszik, hogy Karácsony Gergely és társai csak újabb bábok a gyurcsányi színházpolitikában.

A magyar emberek  köztük a budapestiek  nem szeretnének belefolyni a háborúba. Nem akarnak magyar katonákat a frontra. Nekünk, békepártiaknak mindent meg kell tennünk azért, hogy hazánk kimaradjon ebből a háborúból.

Tisztelettel kérdezem államtitkár urat, vajon elfogadhatóe a főpolgármester háborúval kapcsolatos kijelentése. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage