DR. PANYI MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Szeretném világossá tenni, hogy szemben a háborúpárti magyar baloldallal, a magyar kormány kitart békepárti álláspontja mellett. A dollárbaloldal nem szavazta meg a magyar Országgyűlés által elfogadott békehatározatot, ehelyett folyamatosan fegyverszállításokról, a háború elhúzódásáról, az elhibázott brüsszeli szankciók kiterjesztéséről beszél.

Karácsony Gergely legutóbbi megnyilvánulásával ez a magatartás is szintet lépett; most már Magyarország és Oroszország közötti háborúról beszélnek. Ez felelőtlen és elfogadhatatlan, egyben jól mutatja a magyar baloldal kormányzati alkalmatlanságát és a magyar nemzeti érdekekkel szembeni nyugati megrendelői irányába való megfelelési kényszerét.

A magyar kormány világos álláspontja, hogy nem a konfliktus elhúzására, nem a háború eszkalálására, hanem azonnali tűzszünetre, majd béketárgyalásra van szükség. A magyar kormány pedig nem fogja engedni, hogy az országot külföldi nyomásgyakorlással belepréseljék a háborúba, még akkor sem, ha a dollárbaloldal és Karácsony Gergely ezen dolgozik és erről beszél. Köszönöm a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage