NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Államtitkár Úr! Tovább robog a brüsszeliőrület-vonat, azon túl, hogy nem hajlandók kifizetni a hazánknak jogosan járó uniós forrásokat, el akarják törölni az egyhangúság rendszerét, egy hazugságoktól hemzsegő határozati javaslatot próbálnak az Európai Parlament többsége elé terjeszteni. Országlejárató jelentéseket gyártanak ellenünk, és most éppen a tízéves rezsicsökkentés vívmányainak eltörlését követelik.

Történt ugyanis, hogy az úgynevezett európai szemeszter múlt szerdán bemutatott tavaszi csomagjából az Európai Bizottság Magyarországnak nem kevesebbet javasolt, mint hogy 2023 végére szüntesse meg a lakosságnak járó rezsicsökkentést, a hatályban lévő energiatámogatási intézkedéseket. Magyarán azt kérik a magyar baloldal hathatós segítségével, hogy szüntessük meg a rezsicsökkentést, és legyen a magyar embereknek drágább az energiaszámlája.

Teszi mindezt úgy, hogy görcsösen kapaszkodik az egész Uniónak mérhetetlen károkat okozó szankciós politikába, belekényszeríti Európát abba, hogy megnyomorítsa saját gazdaságát és energia- és inflációs válságot okozó intézkedésekbe hajszol minden egyes tagállamot. Saját elnöke pedig a sajtóhírek szerint még azt is javasolta Ukrajnának, hogy állítsák le a Barátság kőolajvezetéket.

Immár a sokadik vérlázító támadást vagyunk kénytelenek elszenvedni Brüsszel irányából, most éppen egy olyan egyedülálló és sikeres magyar vívmány miatt féltékenyek, amely tíz éve segíti a magyar háztartásokat, a magyar magánembereket azért, hogy ki tudják fizetni a rezsiszámlájukat. Legyen teljesen világon: Brüsszel és a magyar baloldal mostani terve, amely ismételten megtámadta a rezsicsökkentést  ezt már korábban is megtették, korábban is meg kellett védeni a rezsicsökkentést , ez most minden egyes magyar embernek, magyar háztartásnak havi 181 ezer forintjába kerülne. Ennyivel lenne több a magyar háztartások energiaszámlája, ha a magyar baloldal és Brüsszel terve megvalósulna.

Kérdezem a tisztelt államtitkár urat: megakadályozzae a kormány Magyarország rezsicsökkentési vívmányainak eltörlését? Köszönöm a lehetőséget. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage