NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Ha már képviselő asszony a minimálbért is emlegette, évek óta töretlen gyakorlat, hogy a munkavállalók és a munkaadók állapodnak meg egymással, és ez mindig is így volt az elmúlt években, és a kormány ezt csak kihirdeti. Természetesen mi örülünk annak, hogy emelkedik a minimálbér, és próbálunk is segíteni ez irányban. Ahogy elmondtam, önöknek nem sikerült érdemben emelni a minimálbért, 2010 után viszont igen.

Csak szeretném hozzátenni a vitához, hogy egyrészt ez nem energetikai vita  mindenki megpróbál más szempontokat behozni , és nem is akkumulátorgyári vita. Volt ilyen fontos vita az Országgyűlésben, az úgy végződött, hogy az önök soraiban nem maradt senki, mi pedig itt vitáztunk. Lemerültek, mint az akkumulátor, tisztelt képviselő úr. Volt ilyen vita az Országgyűlésben, fontos, hogy legyen is, de ez most nem arról szól.

Komjáthi képviselő úr, minden tisztelettel, azért az egy furcsa karrierút, ha ön azt mondja, hogy egy gyárból az elnyomó és kisemmiző MSZP-SZDSZ-kormány ellen küzdött, majd ezt úgy próbálta ellensúlyozni, hogy belép az MSZP-be, majd az elnökévé is válik. Ez számunkra egy furcsa karrierút, hiszen pont az MSZP-SZDSZ volt az, amelynek a logóját ön most viseli, és amely pártnak az elnöke volt az, aki úgy gondolta 2010 előtt Gyurcsány Ferenc vezetésével, hogy nem érdemlik meg a munkavállalók a nekik járó bért, hogy több adóval kell őket sújtani, hogy a fizetésük majdnem felét el kell vennie az államnak. Az volt az a kormány, amely így gondolta, és nem hagyott ott pénzt. Sőt, aki gyermeket nevelt, azt sem díjazta, hanem büntette a családtámogatás elvételén keresztül. Azt gondolom, hogy ezt tegyük tisztába, mert ezek azok a tények, amelyekből érdemes kiindulni.

Abban vagyunk elkötelezettek, hogy a magyar gazdaság tovább erősödjön, hiszen a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően, a magyar emberek és a magyar cégek összefogásának köszönhetően az elmúlt években igenis jelentős gazdasági előrelépésnek lehettünk a szemtanúi bérek tekintetében is és gazdasági növekedés tekintetében is. Mi azt szeretnénk, ha a mostani szankciók és a mostani válság ebben nem akadályozna minket, és szeretnénk ezen túllendülni, és tovább azt az utat járni, amit elkezdtünk 2010 után. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage