BARKÓCZI BALÁZS (DK): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kevés az idő, pedig annyi mindenre kéne reagálni. Panyi államtitkár úr is elmondta, de a többiek is; én a „2010 előtti kormányok” szóösszetételt ennyiszer még nem hallottam életemben, komolyan! Miért nem beszélnek a jelenről, államtitkár úr? Arról, ami felzabálja a béreket: a 27 százalékos rekordmagas áfakulcsról; az európai uniós átlagnál háromszor nagyobb, 26 százalékos inflációról, a 45 százalékos élelmiszerár-inflációról! Ha szóba került a Rákosi-kormány; utoljára Rákosiék alatt volt ekkor az élelmiszerár-infláció. Ezek zabálják fel a béreket államtitkár úr, nem a 2010 előtti kormányok.

Azt mondja Dömötör Csaba  hadd idézzem , hogy brüsszeli bürokratákra bízni a magyar bérrendezést hiba, majd ezt kiegészíti Rétvári Bence, hogy ennek a kormánynak nem Brüsszel mondja meg, hogy mi történjen. Mondják ők, miután letolnak minket, hogy nem vagyunk hajlandóak vitatkozni, aztán fogják magukat, és hazamennek. Tehát ezt mondják, miközben a pedagógusbérekkel kapcsolatban meg folyamatosan Brüsszelre mutogatnak? Hát, akkor kinek nem mondja meg Brüsszel, hogy mit kell csinálni? 77 százalékkal már most meg tudnák emelni a pedagógusbéreket, benne van a költségvetésben.

És könyörgöm, milyen családpolitikáról beszélnek önök, amikor 12 éve nem emelik a családi pótlékot? Egy év alatt 2, 7 százalékkal esett vissza a születések száma, 88 ezren születtek a tavalyi évben  soha ilyen kevesen a statisztika történetében , és 31 százalékkal esett vissza egy év alatt a házasságkötések száma. Ez az önök családpolitikája. Szégyelljék magukat! (Taps a DK padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage