DR. GURMAI ZITA (MSZP): Természetesen nem tudom elfogadni a választ, hiszen pontosan azokat a mondatokat, amiket idéztem, viszonthallhattuk. Tehát ez azt jelenti, hogy megerősítette azt, amit korábban mondott. Nem ezzel van a problémám, azzal van a problémám, hogy miért tervezik alul. Világosan elmondtam, hogy ez most csak 60 milliárd forint ebben az évben. A másik pedig, hogy a Holdról is látszik, hogy mekkora az infláció. Tehát szerintem azt pontosan látja mindenki.

És összehasonlít bennünket, a 13 évvel ezelőtti kormányzást. Hát, ne viccelődjünk már! Hát, hol volt akkor ekkora infláció?! Tehát szerintem, hogy mit mivel hasonlítunk össze, az sem egy utolsó szempont.

Egyébként pedig az a probléma, hogy nem hajlandók épkézláb válaszokat adni a feltett kérdéseinkre. Decemberben megkérdeztük, hogy mire lesz elég ez a 15 százalékos nyugdíjemelés a 25,2 százalékos infláció mellett. Erre gyakorlatilag süketeltek. Megkérdeztük, hogy miért nem segít a kormány azon a félmillió nyugdíjason, akiknek a százezer forintot sem éri el az ellátása. Azt mondták, hogy a nyugdíj nem szociális ellátás, de egyébként pedig kérhetnek méltányos nyugdíjemelést az érintettek. Megkérdeztük, hogy miért zárják ki… (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Tehát folyamatosan fel tudom tenni a kérdéseket, és csak süketelnek, süketelnek és süketelnek…

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage