ANDER BALÁZS (Jobbik): Államtitkár úr, ez a pénz valóban jár Magyarországnak, a Jobbik-Konzervatívok közössége ezt vallja, de ez a pénz nem azért érkezik ide, hogy a NER holdudvara ezt gyakorlatilag lenyúlja.

Aztán, ezerszer elmondtuk, de még egyszer akkor, államtitkár úr: a trianoni összeomlást követően, a trianoni békediktátumot követően Klebelsberg sem Párizsban kilincselt forrásokért ahhoz, hogy fölvirágoztassa a hazai oktatásügyet. Szeretném jelezni, hogy a cseh parlament nem olyan régen fogadta el azt, hogy az átlagbérek 130 százaléka lesz az ottani pedagógusfizetés, ez itt Magyarországon  KSH-adatok szerint  olyan 800 ezer forintot jelentene. (Rétvári Bence: Erről beszéltünk!) Tehát miért mindig Brüsszelre mutogatnak, államtitkár úr? (Nacsa Lőrinc: Gyöngyösi Márton…!  Az elnök csenget.)

Van egy olyan dolog is, amit úgy hívnak, hogy nemzeti szuverenitás, kérem, hogy ennek szellemében cselekedjenek, és rendezzék a magyar pedagógusoknak, a nemzet napszámosainak a bérét, ne mindig másra hivatkozzanak, mutogassanak, és várják máshonnét a csodát! Ez lenne az önök kutya kötelessége, ha valóban nemzeti és polgári pártnak tekintik magukat. De ahol a kulturális etalon Kis Grófo meg mondjuk, Győzike, ott ezen én nem csodálkozom. Köszönöm. (Dr. Brenner Koloman: Így van!  Taps a Jobbik soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage