DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm, elnök úr. Miniszter asszony, én úgy érzem, hogy elsősorban nem nekem tartozik válaszadással itt a Völner-Schadl-ügy kapcsán  amiről egy szót sem szólt, vagy éppen a kártalanítás lehetőségével kapcsolatban , hanem azoknak az embereknek, akiknek az életét tönkretették korrupt végrehajtók.

Miniszter asszony, itt több alkalommal indítványoztam azt, hogy Schadl Györgyöt, aki már másfél éve börtönben ül, le lehessen váltani, hiszen az ő helyzete az, hogy börtönben ül, és ugye, előtte kellett volna az új végrehajtóknak letenni az esküt, de az nem valósult meg. Amióta ő börtönben van, 46 végrehajtó tett le esküt, a mi meggyőződésünk szerint törvénytelenül. Önnek erről mi a jogi álláspontja, és mit tett a helyzet tisztázása érdekében, és ön miként látja, hogy ebből milyen újabb jogsértések eredeztethetők?

A minisztérium  ugye, államtitkár úr révén  többször a felelősséget így eltessékelte magától itt a jogszabályok rendszerével kapcsolatban, holott a 2022-ben elfogadott kormányrendelet értelmében, ami a miniszterek feladatkörét írja le, önhöz tartozik a végrehajtással kapcsolatos jogszabályalkotás felelőssége. Mikor nyúlnak hozzá ehhez a rendszerhez? Mikor indítványoznak egy teljesen új végrehajtási törvényt? És ismételten felhívom a tisztelt miniszter asszony figyelmét, hogy a kártalanítások kapcsán nem nekem, hanem az érintetteknek tartozik válaszadással. Köszönöm, elnök úr. (Taps az ellenzék soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage