POGÁCSÁS TIBOR, a Törvényalkotási Bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási Bizottság 2023. június 8-án tárgyalta meg a környezetben tartósan megmaradó szerves szennyezőanyagokról szóló, a nagy távolságra jutó, országhatárokon átterjedő levegőszennyezésről szóló 1979. évi egyezményhez csatolt jegyzőkönyv és módosításai kihirdetéséről szóló T/4021. számú törvényjavaslatot.

(21.20)

Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság a házszabály 46. §-a alapján 34 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az 1979-ben aláírt genfi egyezmény részes felei kötelezettséget vállaltak arra, hogy együttműködve korlátozzák, illetve fokozatosan csökkentik a légszennyezőanyag-kibocsátásokat, elősegítve ezzel az országhatárokon átterjedő légszennyezés megakadályozását. A szóban forgó egyezményhez 1998. június 24-én egy jegyzőkönyvet csatoltak, amely a környezetben tartósan megmaradó szerves szennyezőanyagok légköri kibocsátásának csökkentését szabályozza. Időről időre azonban szerencsés felülvizsgálni ezen nemzetközi egyezmények tartalmát. Ennek megfelelően aktualizálta és egészítette ki az egyezmény végrehajtó szervezete a genfi egyezményhez csatolt jegyzőkönyvet és a jelen jegyzőkönyvet. Az előttünk fekvő törvényjavaslat tehát az ezen jegyzőkönyv módosításait rögzítő határozatokat tartalmazza.

A Törvényalkotási Bizottság egy összegző módosító javaslatot fogadott el, mely nyelvtani rendelkezést, szövegpontosításokat és kodifikációs rendelkezéseket tartalmaz. Köszönöm, hogy meghallgattak. Köszönöm a szót, elnök asszony.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage