DR. HARGITAI JÁNOS, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Gyurcsány Exminiszterelnök Úr! Ön hosszasan bizonygatta azt, hogy az ellenzék a világon sehol miért nem szavaz meg egy költségvetést. Ebben egyetértünk. Akkor lennénk zavarban, ha más szándékai lennének.

Amikor ön megszólalt, akkor magánemberként az az ember szólalt meg, aki egyébként a leggazdagabb 1 százaléknak része, és ebből a nézőpontból is elmondhatta a saját álláspontját. Egyébként én ezt teljesítménynek gondolom, hogy ön ebbe a körbe tartozik. Szégyellnie nem kell, még ha surranópályán is került (Derültség a DK soraiban.) ebbe az irigyelt pozícióba, de akkor is, ez teljesítmény. (Arató Gergely: Nézz körül a frakcióban, ott a surranópálya!  Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Kérjél szót!  Az elnök csenget.)

A másik, hogy azért még emlékszünk arra, tisztelt volt miniszterelnök úr, hogy az ön menedzselésével, akár miniszterelnökként, akár az akkori koalíció meghatározó tagjaként, vitték csődbe az országot. (Gréczy Zsolt: Milyen csőd?  Arató Gergely: Szijjártó meg Kósa vitte majdnem csődbe az országot!) Nem egy háborús helyzetben, mint amilyen most van, amiben nekünk kell költségvetést alkotnunk, hanem egy olyan időszakban, amikor forrásbőség jellemezte a világgazdaságot. A világ minden pénze rendelkezésre állt az akkori kormányoknak, hogy egy kiegyensúlyozott és jó költségvetési politikát csináljanak. De ez Magyarországon úgy sikerült 2008-2009 magasságában, hogy csődbe jutottunk, tisztelt miniszterelnök úr. (Arató Gergely: Dehogy jutottunk csődbe!  Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Maradjál már csöndben!  Az elnök csenget.) Ezt a csődöt ügyes manőverekkel, hála istennek  teszem azt hozzá, az IMF pénzéből , akkor megmentették. Azt a bajt, azt a bajt… (Arató Gergely: Hogy a kínai pénzből csináljátok, az most jobb?  Nacsa Lőrinc: Mondja az, aki szétverte az oktatást!  Arató Gergely felé:) Meg fog tudni szólalni. Meg fog tudni szólalni!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage