GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm a szót, elnök asszony. Örülök annak, hogy államtitkár úr visszajött, mert nagyon szeretném neki személyesen elmondani azt, amit a vezérszónoki kör után itt a szemünkre hányt, és ezzel kapcsolatban mondanék néhány dolgot. Szóval, államtitkár úr, én, ha jól emlékszem, akkor ön a Gyurcsány-kormányok alatt is a Pénzügyminisztériumban dolgozott, és már ne haragudjon meg, de akkor ezt a stílust nem engedte meg magának. Úgy látszik, hogy akkor, amikor följebb viszi valakinek az Isten a dolgát, akkor utána alkalmazkodik és idomul a gazdáihoz, jelen pillanatban a fideszes gazdáihoz, és ezeket a mondatokat engedi meg magának, noha tán szakemberként kéne itt ülnie.

A másik, amit szeretnék önnek mondani, az pedig az, hogy ha ön azt veti bárkinek a szemére, hogy azért oltásellenes, mert a gyártó által nem ajánlott kínai vakcinával oltották végig a 65 év felettieket, na, ez az igazi cinizmus, államtitkár úr, és ne haragudjon, ezt tényleg visszautasítom. Azok az emberek, akik amiatt haltak meg, mert önök ezekkel a vakcinákkal oltották be őket, noha a gyártó nem ajánlotta, egészen egyszerűen a családjuk biztosan nem fogja ezeket a mondatokat megérteni.

Önnek szeretnék még egy mondatot mondani, az pedig az, hogy a várható élettartam ugyan minden európai országban csökkent a Covid hatására, egy olyan ország van, ahol ez nem állt vissza, ez Magyarország. Na, ez a szégyen, és amikor arról beszél, hogy az egészségügyi szolgáltatások milyen szuperül mennek itt a kormány alatt, azt gondolom, hogy megint nem igazat mond, vagy nem mond igazat.

Kósa képviselő urat sajnos nem látom a teremben, pedig szívesen megkérdeztem volna. Ugye, itt szó volt arról, hogy micsoda trükköket csináltak itt a 2010 előtti kormányok. Na, azt elfelejtette Kósa képviselő úr elmondani, hogy az a Rheinmetall cég, amelyiktől a magyar kormány vásárol különböző haditechnikákat, no, ez a cég tőkét emel az egyik fideszes oligarcha, Jászai Gellért cégében. Hogy van ez, drága képviselőtársaim? Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar kormánytól valaki vásárol, aztán utána elvárjuk ezért cserébe, hogy valamiféle, az oligarcháikat kiszolgáló tevékenységet folytasson?

Szóval, én úgy gondolom, kedves képviselő urak, hölgyek, hogy jó lenne itt az Országgyűlésben igazat mondani. Köszönöm. (Varju László tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage