NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm, elnök úr. Pedig meghallgattam volna a jobbikos, DK-s képviselő úr gondolatait a költségvetési vitában. (Z Kárpát Dániel: Maradjunk csak a DK-nál!) Az elmúlt pár órában, tisztelt képviselőtársaim itt a baloldalon, önök rendre kisebbítik a súlyát, megpróbálják eltagadni, és megpróbálják egy kicsit lefele játszani azt a témát, hogy háború van a szomszédságunkban, hogy nem ugyanaz a helyzet, mint volt négy-öt-hat-hét évvel ezelőtt, hogy háború van, hogy arra szankciós válasz született  amely szerintünk elhibázott , hogy az európai gazdaság recesszióba kényszerülhet, hogy folyamatosan olyan intő jelek vannak szerte körülöttünk az európai gazdaságból, amelyek nyilvánvalóan nem ugyanazt a testtartást teszik lehetővé, és nem ugyanazt a testtartást helyes felvenni, mint a pénzbőség éveiben a magas gazdasági növekedésnél. Hiszen 7,2 százalékos gazdasági növekedést is elértünk egy pandémia utáni helyzetben, a magyar gazdaság ütésálló képessége nem is lehet a vita tárgya.

Örülnék, ha ebben a vitában önök a tények alapján, a számok alapján vennének részt, nem pedig az érzéseiket és a kormány elleni érzéseiket hoznák ide minduntalan, hiszen a költségvetés számokból áll, és igenis, a védelmi költségvetésben tényadatok vannak leírva. Egy védelmi költségvetésben is a rengeteg kulcsfontosságú területre több pénz jut nemcsak 2010-hez képest, amikor önök csődbe vitték az országot, hanem 2023-hoz képest is.

Szabó Timeának akartam reagálni, hiszen Óbudáról és Békásmegyerről is beszélt. Ők bezárták a 24 órás felnőttorvosi ügyeleti szolgálatot. Kérdezném, hogy mikor nyitja újra az önkormányzat. Ők megszüntették, nem csináltak semmit a gyermekszakrendelővel, hiszen az Egészséges Budapest programban a kormány megfinanszírozta a gyermekszakrendelő épületét, csak képtelenek felszerelni, és nem indítják el. Folyamatosan a zöldek nevében fákat vágnak ki, folyamatosan rontják Óbuda levegőjét, folyamatosan nehézzé teszik és adókkal sújtják az ott élő embereket. Én arra kérem őt, hogy inkább ezekre válaszoljon. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage