NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A nagyon demokratikus Kövér László tavaly egy személyben letiltotta a holokauszt-kárpótlások és a cigányügyi támogatások növelését ellenző költségvetési indítványaimat, így leszavazásával sem kellett bajlódjanak. Idén mi vár a hasonló módosító javaslataimra?

Más ilyen letiltásra e ciklusban még nem került sor, a korábbi években is csak olyan színvonaltalan módosító javaslatokkal történt ilyen, mint például Jakab Péternek az Orbán-szoborra vonatkozó indítványa.

Miközben Kövér Lászlót nem zavarta, hogy a DK a háborús veszélyhelyzetben a Honvédelmi Alaptól 20 milliárd forintot javasolt elvonni, valamint a külhoni magyarságtól 10 milliárdot, addig az én 16 költségvetési módosító javaslatom közül visszautasította a holokauszt-kárpótlások és a cigányügyi támogatások növelését ellenző indítványomat.

(12.40)

Igyekszem most még diplomatikusabban indokolni, de hihetetlen, hogy az 1947-es párizsi békeszerződésből eredő holokauszt-kártérítés még mindig költségvetési tétel, jövőre is az lesz a mostani, előttünk fekvő javaslat szerint, sőt emelésre került a törvényjavaslatban, miután négy éve a Mazsihisz elindította a holokauszt-túlélők második generációjának támogatási programját is. Szerintem elég volt a holokauszt-kárpótlásokból, és mivel a holokauszt számainak vizsgálatát abszurd módon a Btk. tiltja, ezért nem korrekt a költségvetési törvény részévé tenni.

A Mi Hazánk alapító nyilatkozatának mellékletét képező vitaindító iratának egyik pontját is benyújtva, a bűnszervezetnek is tekinthető, botrányoktól hangos Országos Roma Önkormányzat támogatásának megvonását is kezdeményeztem, bár mértéktartó módon kerülve azt a szót, amely miatt épp most büntetett meg a házelnök 5 millió forintra. (Nacsa Lőrinc: Akkor működik a büntetés!) De a házelnök így sem tűrte ezt a javaslatunkat, pedig nem mi vagyunk rasszisták, hanem azok, akik a milliárdokat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) bőrszín alapján osztogatják. Vessünk véget ezeknek, azt javaslom. Köszönöm. (Nacsa Lőrinc: Működik a büntetés.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage