VARGA ZOLTÁN (DK): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Gelencsér Képviselő Úr! Az az igazság, hogy bearanyozta az esténket, nagyon jó volt hallgatni önt.

Két dolog jutott eszembe, miközben önt tényleg szájtátva hallgattam. Az egyik a Satöbbi együttes. Tudja, van neki az az ismert örökzöld, hogy „Kilincsem rángatta ordítva, jól csinálta, csak fordítva.” Huszonhétszer mondta az én nevemet, Gyurcsányét meg egyszer sem. Szerintem önnek a frakcióirodában pont az ellenkezőjét mondták. Erre nagyon ügyeljen, ha visszamegy, mert ön valamit nagyon elrontott ebben a sztoriban. (Derültség.)

A másik. Nagyapám mondta nekem mindig  szegény meghalt, egy ragyogó ember volt, egy ragyogó ember volt a kisöreg, kár, hogy nem ismerhette magát, mert szerintem hosszasan tudott volna önről beszélni , hogy kisfiam, mindig büdös az öndicséret, ott valami defektje van a fickónak.

Maga rólam beszélt meg magáról. Én, esküszöm, elhallgatnám napestig, de szerintem ennek a mai estének nem ez volt a lényege. Tehát én szívesen meghallgatom, hogy milyen nagyszerű dolgokat csinált még, a sárkány fejét hogy vágta le, tudom is én, de lehet, hogy a költségvetési vitában  lehet, én kevés számot mondtam, bár a szociális intézményi támogatásoknál azért elhangzott jó pár szám, valószínűleg ön akkor éppen az önéletrajzát fényesítgette, és ezért nem tudott odafigyelni rendesen, és ezért nem hallotta ezt meg, de spongyát rá.

Viszont egy dologban szeretném mindenféleképpen helyreigazítani. Ön azt mondta, hogy Molnár Csaba hazafias kötelességének érzi azt, hogy azért küzdjön, hogy az Európai Uniótól ne kapjunk forrásokat. Nem, nemcsak Molnár Csaba, hanem a Demokratikus Koalíció is azt érzi hazafias kötelességének, hogy maguk ne lopjanak. Mert lophatnak a saját zsebükből egy másikba, de hogy az országot lopják szét 13 éve szakmányban, na, ez tovább már nem mehet! Véget fogunk ennek vetni. Aztán maga utána pedig bólogathat. Köszönöm szépen. (Egy hang a DK soraiból: Így igaz!  Taps a DK padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage