DR. DUKAI MIKLÓS belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, amit ön a romákkal és a foglalkoztatással, a munkahelyekkel kapcsolatosan mondott.

Tehát nézzük meg azt, hogy a szocialista kormányok időszakára, végére hova jutott az ország. Három és fél millió ember tartott el ebben az országban tízmilliót. (Varju László: 3,8!) Ez volt 2010-ben az adat. Ehhez képest, amikor mi elindítottuk a közfoglalkoztatást, akkor 300 ezer ember volt a közfoglalkoztatásban. Ma a foglalkoztatásban több mint 4,7 millió ember dolgozik (Varju László: Ebből 600 ezer Európában!), és ehhez képest a közfoglalkoztatottak aránya ma nincs 80 ezer fő. És még önök állítják azt, hogy ez nem vezette át az embereket a munka világába?

Pontosan azért alakítottuk át a közfoglalkoztatás rendszerét, hogy azzal megteremtsük annak a rendszerét, hogy azokat, akik az önök kormányzása alatt nem dolgoztak és segélyből éltek  mert ma, aki akar és tud dolgozni, az elmegy dolgozni és keresetből él , azokat átvezessük a közfoglalkoztatás rendszerén a munka világába. Ezt fényesen bizonyítják ezek a számok. Nem tudom, hogy képviselő úr hol él és milyen számokból dolgozik, de szerintem a tényekkel nem érdemes vitatkozni. Köszönöm szépen. (Varju László: Dehogynem! A fideszes tényekkel biztosan!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage