NACSA LŐRINC (KDNP): Vadai Ágnes képviselő asszonynak reagálnék; köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Hát, nem először vitatkozunk erről, de hát pontosan tudjuk, hogy 2010 előtt Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes hogyan tette tönkre a Magyar Honvédséget (Dr. Vadai Ágnes felnevet.), és mi történt 2010 előtt.

Hát, ugye, azt mondta a képviselő asszony  helyesen egyébként , hogy a vas mit sem ér ember nélkül. Hát, nézzük meg, hogy 2010-ben Vadai Ágnes áldásos tevékenysége révén mennyi volt a honvédelem tartalékosainak a létszáma! 17 fő, tisztelt képviselő asszony, 17 fő! Emlékezzünk rá, hogy 2002-ben a honvédség engedélyezett létszáma 45 ezer fő volt, 2007-ben alig érte el a 23 500 főt  hát, ezt nevezem én leépítésnek, tisztelt képviselő asszony.

Ugye, azt is tudjuk, hogy több mint ötven honvédelmi szervezetet, katonai szervezetet szüntettek meg, köztük egészségügyi és oktatási intézményeket is; felélték a honvédség raktárkészleteit, és a pótlásukra még csak nem is készítettek tervet Vadai Ágnesék, és 1,7 százalékról 1,1 százalékra csökkent GDP-arányosan a védelmi kiadás Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt, Vadai Ágnes honvédelem-irányításával. Elherdálták a honvédség vagyonát; kivonták a rendszerből a gépesített lövészképesség gerincét alkotó mintegy 500 lánctalpas harcjárművet, a pilótaképzés közepes kategóriájú sugárhajtású kiképző repülőgépeit, a felújított és modernizált T-72-es típusú harckocsik közül 77-et elajándékoztak, és a vontatók zömét is eladták. A katonák illetményein nem emeltek, így méltatlan helyzetbe sodorták még a katonák családjait is, tisztelt képviselőtársaim.

Ebben a keretben, ebben a kontextusban érdemes értékelni Vadai Ágnes képviselő asszony felszólalását, mert ha valaki sokat ártott a Magyar Honvédség ügyének, a magyar hadseregnek, az pont Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes volt, hiszen volt olyan harci eszköz, amit a fém árában adtak el, tisztelt képviselőtársaim, a fém árában adták el ezeket, elherdálták és leépítették a Magyar Honvédséget. Szerintem szégyen, és nagyon helyes, hogy most egyre többet költünk erre, és nem egyre kevesebbet, ahogy ők tették. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage