NACSA LŐRINC (KDNP): Azt képzeljék el, tisztelt képviselőtársaim, hogy Gréczy Zsolt és Varju László hazafias kötelezettségének tekinti azt, hogy a pedagógusok, az önkormányzatok, a kis- és középvállalkozások ne kaphassanak európai uniós forrást. (Gréczy Zsolt: Miért hazudsz?) Azt közölték, hogy ők ott voltak, és ők próbálták jogi köntösbe  az ön főnökének a szavai ezek  bújtatni azt a politikai eljárást, amelynek keretében a brüsszeli politikai testület zsarolásra használja az európai uniós forrásokat.

Én arra kérném önöket, hogy próbálják meg meggyőzni Dobrev Klárát, Rónai Sándort, Molnár Csabát és Ara-Kovács Attilát meg persze Gyöngyösi Mártont, Cseh Katalint, Donáth Annát és Ujhelyi Istvánt is, hogy ne azon dolgozzanak 5-6 millió forint havi fizetésért Brüsszelben, hogy ne kapjuk meg a forrásokat, hanem próbálják meg a kapcsolatrendszerüket, a kapcsolati tőkéjüket, a politikai befolyásukat a balliberális elvtársaik körében arra használni, hogy megkapják a magyar tanárok, a magyar kis- és középvállalkozások, a magyar önkormányzatok és a magyar civil szervezetek ezeket az európai uniós forrásokat.

(13.30)

Mennyivel jobb lenne, és akkor talán nemcsak üres szavak lennének Gréczy Zsolt szájából, hogy bármiféle nemzeti érdeket fontosnak tartanak, akkor nemcsak üres lózung lenne ez, hanem megtöltené tartalommal, képviselő úr, ha rávenné a párttársait, akik az Európai Parlamentben dolgoznak, hogy megérkezhessenek ezek a források. Hiszen mi megtettük azokat a kötelezettségeinket, amiket vállaltunk, mi kompromisszumkészen mentünk tárgyalni, mi közösen Brüsszellel végigvettük azokat a törvénypasszusokat, ahol ők változtatást kértek, volt, amit elfogadtunk, volt, amit nem tartottunk fontosnak, de mivel kérték, megcsináltuk, és ennek eredményeképpen most azt látjuk, hogy jelen pillanatban tovább folytatódik a politikai zsarolás, és igazából a végén megint odalyukadunk vissza, hogy mivel mi nem állunk be az önök háborúpárti táborába, ezért nem engednek, nem engedik meg, hogy kifizessék ezeket a nekünk jogosan járó európai uniós forrásokat. Mert szeretném azt is tisztába tenni, hogy zavar engem, hogy önök rendszerint brüsszeli pénz meg ajándék pénz, meg kegypénz, meg ilyen módon hivatkoznak az európai uniós forrásokra, holott ezek járnak Magyarországnak, ez nem valamiféle könyöradomány, hanem ez jár a magyar embereknek, a magyar kis- és középvállalkozásoknak és a magyar tanároknak.

Szerintem érdemes lenne ilyen módon hozzáállni a költségvetés kérdéséhez, ilyen módon hozzáállni az európai uniós forrásokhoz, nem akadályozni a magyar nemzetet, hogy további sikereket érjen el így közösen, hanem esetleg néha-néha-néha egy picit eltekintve a múltjuktól, az ideológiájuktól, a nemzetköziségüktől, egy picit a magyar érdek mentén egy picit félretenni az irántunk való gyűlöletüket. Hiszen az a probléma, hogy önök jobban gyűlölnek bennünket, mint amennyire szeretik a hazájukat, ez egy betegség, reméljük, majd túl lesznek rajta. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage