GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Az előterjesztőt, Németh Szilárd képviselő urat kérdezném, és őszintén kíváncsi lennék rá, hogy tényleg egy olyan országban, ahol egy kormány előírja majd a büféseknek meg a vendéglátósoknak, hogy a sajtos-tejfölös lángost vagy a fokhagymás-sajtos-tejfölös lángost valós időben a Nemzeti Turisztikai Ügynökséghez egy szoftver segítségével online rendszerben be tudják juttatni az adatot  tehát, hogy ezt be kell nekik majd ütniük , ott tényleg nincs arra mód és lehetőség, amikor egy ilyen törvénymódosítást idehoz a tisztelt Ház elé, hogy akkor valamiféle reményt adjon arra, hogy ha nagyon elszállnak ezek az árak, akkor, mondjuk, a Gazdasági Versenyhivatalnak van módja beavatkozni, és mondjuk, elrendelni azt, hogy olyan áron nem lehet majd ezeket a gázpalackokat értékesíteni.

Berki képviselőtársunk a Párbeszédből nagyon szemléletesen elmondta, hogy mit fog okozni ez, ha önök ennek az 500-600 vagy akár 700 ezer családnak a kezét elengedik itt a PB-palackok kapcsán. Azt gondolom, képviselő úr, hogy tényleg egy picit oda kéne figyelni arra, hogy az emberek mindennapi életébe hogyan avatkoznak be, és ha már beavatkoznak, akkor ne ilyen bornírt dolgokkal, mint a sajtos-tejfölös lángos Nemzeti Turisztikai Ügynökséghez való adatszolgáltatása, hanem például ebben az ügyben legyen valami megoldás ezeknek a családoknak a részére.

Valamilyen formában nekik is részesülniük kell abból, ha a társadalomnak  és ugye, az önök egyik nagyon fontos bevezetett intézkedése a rezsicsökkentés, akkor ezek az emberek se maradjanak ki. Nekik nincs módjuk spórolni, nincs módjuk valamilyen bármilyen más alternatív eszközhöz folyamodni, mert egészen egyszerűen az ő területükön nincs más energiaellátás, amiből a sütés-főzést vagy télen a fűtést meg tudják oldani. Köszönöm szépen, és megköszönném, ha a képviselő úr konkrétan válaszolna arra, amit kérdeztem. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage