NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Hadd kezdjem azzal, hogy megköszönjem minden pedagógusnak a munkáját, megköszönjem az elmúlt években is és ebben a tanévben is a helytállásukat, és Hegedüs képviselő asszonynak is köszönöm a korábbi évekbeli pedagógusi munkáját. Most, a vakáció első napján, amikor a diákok már vakáción lehetnek, a tanároknak még dolguk van az iskolában, hiszen számtalan a teendőjük, a ballagások, a bizonyítványosztások, a lezárások, az értekezletek időszaka van most. Innen is szeretném megköszönni a pedagógusoknak azt az áldozatos tevékenységet, amelyet egész évben a gyermekeink oktatására és nevelésére fordítanak. Sajnálom, hogy ezt önök közül senki nem tette meg. Mindjárt kifejtem, hogy miért van ez.

Képviselő asszony hosszan és szívhez szólóan beszélt itt a parlamentben. Én megköszöntem az ön pedagógusi munkáját, de majd az idő eldönti, hogy ezt a pedagógusi munkát föladni Gyurcsány Ferenc elvtelen és feltétel nélküli szolgálatára megéri-e. Én nem gondolom, hogy megéri, de hát ön választotta azt, hogy Gyurcsány Ferencet szolgálja. (Barkóczi Balázs: Szégyen, amit művelsz!)

De lenne egy kérdésem. Lakatról beszélt a képviselő asszony. Most visszakerestem az interneten a 2010 előtti híreket. Képviselő asszony, azt kérdezném, hogy felszólalte ön az ellen 2010 előtt, hogy 381 településen szüntette meg a Gyurcsány-kormány a diákok helyben tanulásának a lehetőségét? Fölszólalte akkor, amikor azt mondták, hogy elvesznek a pedagógusoktól egyhavi bért? Hol volt akkor? És most ahhoz az emberhez írt alá, aki a legtöbbet ártott a magyar oktatási rendszernek! Ahhoz az emberhez írt alá feltétel nélküli szolgálatra, Gyurcsány Ferenchez, aki a legtöbbet ártott a magyar oktatás rendszerének. Fölszólalte akkor? 381 kistelepülésen szűnt meg a kisiskola.

Tudja, milyen óriási kárt okozott ez a magyar oktatási rendszerben, tisztelt képviselő asszony? Fölszólalte akkor, vagy fölszólalte Barkóczi Balázs akkor  aki nagy hangon előadta az árnyékminiszteri székfoglalóját a pulpituson , amikor 15 ezer pedagógust bocsátottak el? 15 ezer pedagógust bocsátottak el 2002 és 2010 között. Annyival csökkent, tisztelt képviselőtársaim, a pedagógusok száma. Az a kérdésem, hogy hol volt akkor nagy hangon Barkóczi Balázs, Gréczy Zsolt, hol volt akkor Hegedüs Andrea, Kálmán Olga vagy Ráczné Földi Judit? Vertéke az asztalt, szervezteke tüntetéseket, vagy elmondtáke a televízióban a véleményüket, hogy az, amit Gyurcsány Ferenc csinál, nem mehet tovább, mert szétveri az oktatási rendszert? Hol volt akkor Szabó Szabolcs, miért nem szólalt föl ez ellen, és utána hogy gondolta, hogy DK-logóval indul a választáson? Vagy Szabó Rebekát, vagy Szabó Sándort, vagy bárkit mondhatnék, hogy DK-logóval mentek a választáson előre. Azt gondolták, hogy Gyurcsány Ferenc, aki szétverte a magyar oktatási rendszert, aki tandíjat akart bevezetni… (Gréczy Zsolt: Ti vezettetek be tandíjat!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage