SZABÓ TIMEA (Párbeszéd): Tisztelt Képviselőtársaim! Önök nem olyan meglepő módon, de folyamatosan hazudnak a pedagógusbér-emelésről. Itt brüsszeleznek, meg hogy nem tudom, az ellenzéki képviselők akadályozzák a pénzek idejövetelét, bezzeg, ha jönnének a pénzek, akkor önök aztán már azonnal meg is dupláznák a pedagógusok bérét, ugye?

Itt van előttem egy 2019-2020-as pedagógus-bértábla (Felmutat egy iratot.) európai összehasonlítása. Nem idei, nem tavalyi, hanem 2019-es, amikor még jöttek az EU-s pénzek, csak önök lombkorona nélküli lombkoronasétányokra ellopták az uniós pénzeket, ezért nem kapják most.

Nézzük már meg ezt a szép ábrát itt! Tudják, mi ez a pici zöld itt, ami rá se fért a papírra? (Nacsa Lőrinc: A Párbeszéd!  Derültség a kormánypárti padsorokban.) Ez a magyarországi pedagógusok, a magyar pedagógusok átlagbére. Tudják, hol van ez? Szerbia és Észak-Macedónia között. Azért nézzük, már meg, itt van az átlagbére a dánoknak, a németeknek, a belgáknak, a franciáknak, olaszoknak, Málta, Portugália, de itt van a cseheknek, szlovákoknak, lengyeleknek, szlovénoknak; és még egyszer: tehát a magyar pedagógusok átlagbére 2019-20-ban, nem most, hanem amikor jöttek az uniós pénzek, itt van a béka feneke alatt, Szerbia után, Románia után, Szlovákia után, Lengyelország után.

Úgyhogy én nagyon szépen kérem önöket, hogy nagyon gyorsan fejezzék be most már a hazudozást. Értem, hogy ezt nem azért mondják, mert elhiszik, hanem mert a gazdijuk kiadta, hogy ezt kell mondani éppen. Egyébként egyetértek Szabó Rebekával (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), például Rogán Antalnak nulla lenne a fizetése, mert egyszer szólalt fel az elmúlt négy évben. Úgyhogy valóban önöknek is teljesítményértékelést kellene bevezetni… (Taps az ellenzéki pártok soraiban.  Zsigó Róbert: Mehetsz a Soros-pénztárhoz!  Szabó Timea: Te meg a Rogán-pénztárhoz!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage