DR. BRENNER KOLOMAN (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Jobbik-Konzervatívok felelős nemzeti pártként egy hivatásrendi státuszt a magyar pedagógusok számára minden további nélkül el tudna képzelni, amennyiben ez a hivatásrendi státusz a jelenlegi közalkalmazotti státuszhoz képest többletjogosítványokkal és azzal a társadalmi és anyagi megbecsüléssel járna, ami a mi véleményünk szerint kijárna a magyar pedagógusoknak, akiket mi, önökkel ellentétben, tisztelt fideszes képviselőtársaim, nem elbocsátandó cselédnek, hanem felelős értelmiséginek tartunk.

A másik, kimondottan nagy problémánk ezzel a státusztörvénnyel, azon kívül, hogy nemhogy többletjogokat és többletmegbecsülést tartalmazna a pedagóguskollégák számára, hanem éppen ellenkezőleg; tehát a másik kiemelkedő probléma az, hogy ugyan a pedagógus a kulcsszereplő az oktatás rendszerében, de a magyar oktatási rendszer átfogó modernizálásához  és én holisztikus szemléletben ezt az óvodától az egyetemig gondolnám, és nem három-négy minisztérium között széttagolva a magyar oktatás rendszerét, mint ahogyan azt önök teszik  hozzá kellett volna már nagyon régen látnunk egy olyan klebelsbergi konzervatív fordulattal, amelyben mi, konzervatívok hiszünk, hogy GDP-arányosan nem 6  amitől most is távol vagyunk , hanem néhány év múlva 8 százalékot költsünk az oktatásra. Mert az oktatás, a tudás az egyetlen, ami a XXI. században a magyar polgárok számára azt a jólétet és gyarapodó életet tudná biztosítani, amit a mi véleményünk szerint ők megérdemelnének egy európai uniós tagállamban a XXI. században.

Semmilyen ilyen jellegű törekvés az önök oktatáspolitikájában nem fellelhető. Na, ez a legnagyobb probléma ezzel a státusztörvénnyel, hogy erre semmilyen formában nem reagál, ezért a legjobb az lenne, ha ezt visszavonnák. Köszönöm a figyelmet.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage