SZABÓ TIMEA (Párbeszéd): Köszönöm. Képviselőtársaim, Pósán László, illetve más fideszes képviselők is azt mondták, hogy ez a minőségértékelés, amit bevezetnek, nagyon jó lesz és nagyon hasznos lesz, és hogy ennek semmi köze a bosszúhoz; sem a minőségértékelésnek, sem a törvénynek.

De hát az a helyzet, hogy körülbelül két hete jött ki az a hír, hogy Balatonalmádiban azonnali hatállyal felmentettek egy történelemtanárt, akinek ráadásul érettségiző osztálya volt, nem mellesleg a Pedagógusok Szakszervezetének tagja volt, és aktívan részt vett egyébként a sztrájkok és a tiltakozás megszervezésében.

A hivatalos indokolás szerint azért kellett elbocsátani ezt a végzős osztállyal rendelkező történelemtanárt, mert a szakmai minősítése 2 százalékkal elmaradt a központi szinttől; úgy tudta a sajtó, hogy a szakmai elkötelezettséget értékelő szempontra kapott rendkívül alacsony pontszámot. Tehát a tankerület vezetője szerint nem volt elég elkötelezett, holott az egész iskola szerette, az igazgató is szerette, a diákok is szerették. Na most, ennek azért elég bosszúszaga van.

(22.00)

Ezt a minőségértékelési rendszert önök azért akarják bevezetni, hogy a tiltakozó tanárok, vagy azok a pedagógusok, akik valamilyen módon nem értenek egyet ezzel a rendszerrel, azok ellen majd fel lehet használni ezt a minőségértékelést, mint ennek a balatonalmádi történelemtanárnak az esetében.

Tehát adjanak önök választ, mi a garancia arra, hogy ez a minőségértékelés nem kizárólag azt a célt szolgálja, hogy például az összes szakszervezeti tagot kirúgják az iskolákból. Ha valaki elénekli a Grundot az iskolában, vagy elénekelteti a diákokkal, az már oke arra, hogy kirúgják? Mert egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy igen. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage