DR. GURMAI ZITA (MSZP): Köszönöm szépen. Egy konkrét üggyel szeretnék foglalkozni, amit mindenképpen végiggondolásra javaslok. Hiller István képviselőtársam beszélt arról, hogy milyen nyomokat hagyott a Covid a gyermekeinkben. Ez mindenképpen összefügg azzal, hogy hány főállású iskolapedagógus lesz a következő időszakban.

(23.10)

Azért lenne érdemes végiggondolni, mert minél kisebb a gyermek, annál sokkolóbb volt az a hatás, ami a Covid alatt érte a gyerekeket. Tehát azt tudom mondani, hogy akiknek nem volt lehetőségük arra, hogy például ballagása legyen, tehát közös élményeik legyenek, azok bizonyos szempontból sérültek. Tehát én úgy gondolom, hogy érdemes lenne ezt mindenféleképpen végiggondolni.

Még egy ügy, amit szintén szeretnék felhozni, az az, hogy milyen hatással van a túlzott digitalizáció a gyermekeinkre, a nyelv pusztulására bizonyos szempontból, amikor a fiatalok egymással szemben ülnek, és nyomogatják a mobiltelefonjukat, néha egyenes háttal, néha már csak görbe háttal.

Tehát szerintem van jó néhány olyan dolog, amiben nemcsak az iskola…  természetesen a szülőknek is valamilyen formában be kellene szállni, és segíteni kellene. Ezért is tartom fontosnak azt, hogy ki a pedagógus. Én biztosan azt tudom mondani, az én édesanyám is hosszú éveken keresztül tanított, hogy meghatározó egy diák életében az, hogy ki az, aki az első lépéseit megtanította az iskolában. Óvjuk ezt! Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage