SZABÓ TIMEA (Párbeszéd): Tisztelt Képviselőtársaim! Ott folytatnám, ahol Szabó Rebeka, a Párbeszéd-Zöldek képviselője abbahagyta, hogy mit is értenek önök spórolás alatt, egy kicsit segítsenek már nekünk ezt értelmezni. Ugye, egy nemzet költségvetését mindig a kormány határozza meg, hogy mi fontos és mi kevésbé fontos, a fontos dolgokra költ, a kevésbé fontos dolgokra nem költ.

A jövő évi költségvetésben olyan tételeket látunk, mint közösségi bormarketing 3 milliárd forintért, vagy éppen nemrég hallottuk azt, hogy a Nemzeti Sportra van 1,5 milliárd forintja a kormánynak. Ez 4,5 milliárd forint. Szeretném megkérdezni, hogy ezt, mondjuk, miért nem a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felújítására költik. Évek óta ígérgetik önök, hogy felújítják ezt a gimnáziumot, ez benne van az ország tíz legjobb gimnáziumában, de ha csak a 647. lenne, akkor is kellene rá pénzt fordítani. Folyamatosan beázik, néhány héttel ezelőtt leszakadt a plafon a beázás miatt a tanóra közepén. Isteni szerencse, hogy nem egy diákra vagy egy pedagógusra szakadt rá. Önök utána azt mondták, hogy adtak 90 millió forintot, amiből megjavítják ezt a tetőt. Majd amikor Rétvári Bencétől kaptam egy választ, amiben nagy örömmel újságolta, hogy megjavítják, rá egy hétre beázott, akkor már az ebédlő és a folyosó.

Tehát kérdezem én, mi a fontosabb önöknek, egy gimnázium felújítása, amire önök egyébként korábban eltettek már 11 milliárd forintot, csak Lázár János nagyvonalúan lehúzta azt, vagy a senki által értelmezni nem tudott közösségi bormarketing 3 milliárd forint vagy a Nemzeti Sport megmentése. Ez ugyanis egy politikai kérdés. Ez egy szabad választás, önök a bormarketinget választották, mi pedig az iskolák felújítását választjuk. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage