HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nehéz komolyan venni egy ilyen felszólalás után ezt a vitát. De ha már ezen a színvonalon vagyunk, akkor tényleg azt tudom mondani, hogy talán nem véletlen, hogy ilyen felszólalások után nekünk kétharmadocskánk van. (Derültség.) Annyira lelkesen támadják politikai alapon az előttünk fekvő javaslatokat, hogy szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy néha picikét túlfutnak. Sajnos már nincs itt Kunhalmi Ágnes képviselő asszony. Ő volt képes azt mondani, felírtam szó szerint, hogy ez a törvény, amely most előttünk fekszik, minden jogot csorbít, természetesen pedagógusokét, de még a szülői jogokat is csorbítja.

Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Ennek a törvényjavaslatnak a személyi hatálya a pedagógusokra terjed ki. Ebből a törvényjavaslatból arra jutni, hogy a szülői jogokat csorbítja ez a törvényjavaslat, az tényleg nehezen komolyan vehetővé teszi ezt a szakmai vitát. Én azt javaslom, hogy ha kritizálnak, akkor inkább írják le a szakmai kritikáikat, és akkor ilyen hibák nem fognak becsúszni.

Berki képviselő úr, aki most már kiment, azt mondta, hogy az egyeztetésre nagyobb figyelmet kéne szentelni. Itt ezt kormányzati részről mi is többször elmondtuk, hogy ez egy olyan törvényjavaslat, amely előtt a legátfogóbb és legmélyebb egyeztetések voltak, sőt a kormányzat külön konzultációt is kezdeményezett, amelyben egyébként több tízezer pedagógus részt vett, visszaküldte a válaszaikat. Tehát legyenek kedvesek, amikor a szakmai egyeztetés hiányáról beszélnek, ezt vegyék figyelembe. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage