HAJNAL MIKLÓS (Momentum): Köszönöm szépen. Hollik István képviselőtársam szerencsére minden ilyen vitát szakmai mederbe terel (Derültség az ellenzéki padsorokból.), és mindig a szakmaiság hangján szólal meg. (Rétvári Bence: Mégis minket választottak valamiért!) Emlékszem, a Fidesz 2022-es választási programját is biztosan ő írta, illetve a 2018-asat is, csak valamiért a választók nem tudták elolvasni azt a végtelen szakmaisággal megírt választási programot.

De én most kicsit másról szeretnék beszélni, és visszatérnék a vita eredeti tárgyához. Én bíztam abban, hogy hajnalban még a nap is más, de úgy tűnik, hogy nem, és úgy tűnik, hogy most már a napirend előtti szakaszában vagyunk a szombati napnak azok alapján a megjegyzések alapján, amelyeket Rétvári miniszterhelyettes úr tett.

Én szeretném azt tisztázni, hogy nem mi erőszakoskodtunk a rendőrökkel szemben, az, ugye, hivatalos személy elleni erőszak lenne. Ilyet a Momentum tagjai, képviselői nem követtek el. Most már az egyik országgyűlési képviselőnknek papírja is van róla, hogy nem követte el. Ellenben amit a rendőrség csinált, azaz, hogy úgy alkalmazott könnygázt a tüntető tömeggel szemben, hogy előtte nem volt semmilyen szóbeli figyelmeztetés, az szembemegy a Kúria ítéletével is és a rendőrség belső szabályzataival is. A rendőrség irányítása tudtommal az önök felelőssége. Amit a rendőrség csinált, hogy Tompos Márton képviselőtársamat úgy vitték be a Gyorskocsi utcába, hogy nem tudták megnevezni, hogy milyen alapon viszik őt most be, az tudtommal ellentmond az önök által meghozott törvényeknek is, és ezt az a rendőrség végezte, amelyet az önök minisztériuma, az ön minisztériuma is irányít.

Amire viszont az ilyen típusú vádaskodás helyett szerettem volna választ kérni öntől, és még mindig várom ezt a választ, az az, hogy valójában ezzel a törvényjavaslattal, nem aze az önök célja, hogy a polgári engedetlenkedő tanárokat a polgári engedetlenségükben korlátozzák. Nem egy munkajogi köntösbe bújtatott véleményszabadság korlátozásáról beszélünke itt? Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage