ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Köszönöm szépen, elnök úr. Beérhetnénk azzal a válasszal is, hogy persze az infláció az ellenzéket nem érinti, mert ők dollárban számolnak. (Derültség és taps a kormánypárti oldalon.  Novák Előd a DK képviselői felé mutatva: Ők! Mi nem!  Kálmán Olga közbeszól.) De mégis komoly ügyről van szó, ezért beszéljünk róla komolyan.

A kormánynak van döntése, vállalása: az év végére az infláció Magyarországon egy számjegyű lesz. (Kálmán Olga: Aha!) Egymás után hozzuk azokat az intézkedéseket, amelyekkel letörjük az inflációt. Éppen most, egy-két nappal ezelőtt vezettük be az árfigyelő rendszert, augusztus 1-jétől pedig a most 10 százalékos kötelező akciózást 15 százalékra emeljük, és az akciózásban az alapvető élelmiszereknek is benne kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy az árak csökkenni fognak, segítséget nyújtunk az embereknek, és ösztönözzük a versenyt.

Van némi eredmény: csökkenő pályán van az infláció. De kétségkívül ez egy folyamat, az augusztusi intézkedésektől újabb eredményeket várok (Kálmán Olga: Elismeri?), ősszel sem fogjuk abbahagyni, újabb intézkedéseket fogunk hozni, és bár a háború és a szankciók valóban, ahogy ön is mondta, ellenünk dolgoznak, de ellenszélben is teljesítjük a vállalásunkat, az év végére az infláció egy számjegyű lesz. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage