DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Miniszterelnök Úr! Valóban, aktuális és fontos kérdés szerintem és nagyon sokak szerint, hiszen múlt héten derült ki, hogy Nagy Márton minisztere  bár ugyan csak kiszivárgott  74 darab állami ingatlant, rekreációs, továbbképző központot, üdülőt kíván eladni. Mintegy 32,7 milliárd forintot remélnek belőle, ami egyébként nyilván az állam költségvetéséhez képest nevetséges.

Az, hogy az állami minisztériumok mit akarnak az üdülőikkel csinálni, azaz önök dolga úgymond, bár szerintem az se jó, ha eladják, de itt, miniszterelnök úr, a rendőrség, a NAV, a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem, a honvédség és az Országos Mentőszolgálat évtizedek óta vagy még régebb óta meglévő ingatlanjairól van szó. Olyan továbbképző központról, rekreációs központról, kulturális intézményről, amelyek nem egyszerűen csak üdülők. Mondok példát: Igal és Pilisszentkereszt. Miniszterelnök úr, nem tudom, tudjae, az elmúlt években az ön kormánya alatt fogvatartottak segítségével a büntetés-végrehajtás a saját költségén újította fel európai színvonalúra, hogy a munkatársaknak legyen hol azt az elképesztő munkát kipihenni. A rendőrség lellei üdülőjének felújítására ugyanígy fogvatartotti munkával került sor. És ha érdekli, hogy milyen szerepe van a rendőrség életében, kérem, kérdezze meg a belügyminiszterét. Honvédség, Stefánia-palota, ami kulturális része annak az intézménynek. Mindaközben, amíg a honvédelmi miniszter éppen azon dolgozik, hogy többmilliárd forintért a Várba költöztesse a minisztériumot, egyébként az állománynak meg akár a tiszti karnak is a kulturális központját pedig el akarják adni.

Miniszterelnök úr, mi együtt voltunk egy rendezvényen szombaton. Ez a tisztavatás volt. Ön azt mondta, hogy megbecsülés és köszönet. És ön is ott állt, amikor azok a fiatalok egyben kiabálták, hogy az életük és testi épségük veszélyeztetésével fogják megvédeni ezt az országot. Miniszterelnök úr, ha már versenyképes fizetést nem tudnak adni nekik, arra kérem, hogy intézkedjen, hogy ezek az ingatlanok kerüljenek ki az eladandók sorából, és legalább ez maradjon meg ennek az állománynak, amelynek tagjai minket nap mint nap védenek. Köszönöm szépen, hogy meghallgatott.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage