NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Sajnos a kormány  több ezer embercsempész szabadon engedése mellett  igenis támogatja a legális bevándorlást is, tehát a főként Ázsiából hozzánk érkező vendégmunkások letelepedését. De az illegális migránsokkal szemben is csak félmegoldás van. A Toroczkai László által Ásotthalom polgármestereként már 2015 elején javasolt határkerítés megépült, de az áttörő migránsokat csak visszakísérgetik a startvonalra, hetente egy-két ezret, hogy újra próbálkozhassanak. Nem is vizsgáljuk át a ruházatukat, táskáikat sem, pedig van náluk drog, fegyver, pénz is bőven. Eddig mintegy 700 milliárd forintot költöttünk az illegális migránsok elleni déli határvédelemre (Orbán Viktor: Ez így van.), és a kormány hiú ábrándja, hogy ezt majd az EU egyszer kifizeti.

Nekem különösen fájó kimondanom, de a magyar határt nem a honvédek védik meg vagy a rendőrök, és nem is a kerítés, hanem az alacsony bérek. A múlt hónapban megszavazott migránsimporttörvénnyel is azt célozzák, hogy az ázsiai vendégmunkások tovább csökkentsék a magyar bérek reálértékét. De nem így kellene ezt csinálni!

Miniszterelnök úr, miért söpörte le a kormány a Mi Hazánk Mozgalom javaslatát, hogy több millió forintos helyszíni bírságot szabjanak ki a kerítésen átjutókra? Hiszen a migránsok zsebében sokszor több ezer euró lapul, melyek jórészt az embercsempészekhez jutnak. Elkobzásukkal viszont hamar elmenne a migránsok kedve a Magyarországon való próbálkozásoktól, így százmilliárdokat spórolhatnánk meg a határvédelem terén az elrettentő hatású szankciókkal, és eredményesebb is volna a kontinenshódítók visszaszorítása. Persze a liberális nemzetközi jogvédő  szerintem sok esetben inkább bűnpártoló  szervezetek majd sipítoznak, hogy Magyarország kirabolja a migránsokat, de legalább majd messze elkerülnek minket.

Miért mi fizessük a sorozatosan rongált határkerítés javításait? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) És miért nem támogatja a kormány azt a javaslatunkat sem, hogy a határkerítésen áttörők mobiltelefonjait foglalják le bűnjelként? Hiszen azzal az embercsempészek felderítését is megkönnyítenénk, ráadásul az szintén elvehetné (Az elnök ismét csenget.) a migránsok kedvét, hogy nálunk próbálkozzanak. Kérem tisztelettel válaszát. (Szórványos taps a Mi Hazánk soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage