ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Higgadtságot és logikus észjárást javaslok ezekben az ügyekben. Ha azt tennénk, amit ön mond, valakit, akit elfogtunk illegális határátlépés miatt, és meg akarnánk bírságolni, vagy elvennénk tőle, amije van, eljárást kell indítunk, ez egy jogállam. (Moraj az ellenzéki pártok soraiban.) Bírósági eljárást kell indítani. A hatóságit utána bíróság előtt megtámadhatja, és a jogvédők meg is fogják támadni. Addig itt fog tartózkodni Magyarországon. Ha nem akarjuk, hogy itt maradjanak, akkor azonnal, minden eljárás nélkül vissza kell őket vinni a kerítés másik oldalára. Egyébként tele leszünk olyan migránsokkal, akiknek az ügyeit éppen elbírálás alá vonták a különböző hatóságok.

Tehát szerintem nekünk az a jó, hogy akiket elfogtunk, minél hamarabb megszabadulunk tőlük, nem bántjuk őket, visszaküldjük, és megmondjuk, hogy ne jöjjenek újra. (Dr. Apáti István: De jönnek!) Igen, de képzelje, mennyien jönnének, ha nem védenénk a határt! Tehát az állítás, hogy a védekezésnek az mutatja a gyengeségét, hogy még mindig jönnek, logikailag nem állja meg a helyét. A védekezés hatékonyságát az mutatja meg, hogy most mi erről a kérdésről itt vitatkozunk, és hogy van miről vitatkoznunk. Ha egyébként csak úgy átmennének rajtunk, ahogyan akkor mentek, amikor még nem volt kerítés...  a határkerítés jó, szükség van rá, a határvadászokat részben a Jobbik javaslatára felállítottuk, a védekezésünk eredményes, kétségkívül nem százszázalékos (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), de eredményes.

Kérem, hogy inkább ismerjük el az ott dolgozók munkáját, ahelyett, hogy lebecsülnénk annak a munkának az értékét, amit végeznek. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage