SZABÓ REBEKA (Párbeszéd): Köszönöm. Miniszterelnök Úr! Azt köszönöm, hogy elmondta, hogy nem lesz vegyianyag-elosztó központ sem Budapesten, sem Soroksáron, sem máshol, és hogy hamisak ezek a hírek. Ez nagyon fontos. Szaván fogjuk fogni önt, ha esetleg mégis másként alakulna.

Viszont amit az autógyártás kapcsán mondott, ne haragudjon, de ez nem igaz. Ez olyan, mintha mumussal ijesztgetné most a magyar embereket. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem kell az összes létező autóba az összes akkumulátort Magyarországon előállítani, és az is teljesen nyilvánvaló, hogy nem kell utána majd az összes akkumulátort Magyarországon lebontani és megsemmisíteni.

(17.40)

A bátonyterenyei üzem kapcsán az önök kormányhivatala, környezetvédelmi hatósága írta le, hogy az adott jogsértést már negyedik alkalommal követte el ez a távol-keleti üzem, és a kiszabott bírságok nem bírnak visszatartó erővel. Ezért a Párbeszéd egyébként benyújtott egy javaslatot  remélem, majd támogatni fogják , hogy egyrészt ezeknek a szabályokat megszegő üzemeknek a működését függesszék fel, legyen szigorúbb a környezetvédelmi eljárás, és emeljék meg ezeket a környezetvédelmi bírságokat, mert hiába mondja miniszterelnök úr, egyáltalán nem szigorúak a magyar előírások, nem alkalmasak arra, hogy megvédjék például a rákkeltő anyagoktól az ott dolgozó embereket. Elvárom, hogy tegyenek ennek érdekében valamit. (Taps az ellenzék soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage