HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kocsis Máté frakcióvezető úr javaslatára nyilvánosságra került a titkosszolgálat legfrissebb jelentése, nagyon helyesen. Ebből a következőt tudhattuk meg. A Karácsony Gergely támogatására létrejött 99 Mozgalom 506 millió forintot szerzett, mégpedig úgy, hogy párttársa, Perjés Gábor ezt készpénzben  egyébként nagyobbrészt euróban és fontban  fizette be a mozgalom számlájára.

Karácsony Gergely is úgy érezte, hogy ezt meg kéne magyaráznia. Na, most a Grimm fivérek babérjaira nem fog törni, mert a története nagyon gyenge mesére sikerült. Történetének főszereplője a zárt adománygyűjtő láda, ami olyan, mint Columbo felesége, hogy soha senki nem látta. A mozgalom honlapján sem volt sehol sem feltüntetve, Karácsony Gergely sem beszélt róla soha.

De nem csak ez az egy elem, ami nagyon gyanússá teszi, sőt mondhatnám azt, hogy hihetetlennek mutatja be ezt az ügyet. Életszerűe az, tisztelt képviselőtársaim, hogy létrehoznak Karácsony Gergely támogatására egy szervezetet, és az 506 millió forintból több mint 450 millió forint azután érkezik be a szervezet számlájára, miután Karácsony Gergely már visszalépett a miniszterjelölti (sic!) versenyből. Ez életszerű-e?! (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Így van!)

(18.00)

Vagy az 500 millió forintból több mint százmillió forint akkor érkezik a számlára, amikor egyébként a baloldal már elbukta a választásokat, és éppen bűnbakkeresésben vannak? Hát, melyik baloldali aktivista lenne hajlandó ilyenkor tízmillió forintokat adni? Tehát az ügy úgy gyanús, ahogy van, Karácsony Gergely pedig hülyének nézi a magyar embereket ezzel a válaszával.

És az ügyben felmerül a pénzmosás gyanúja is, merthogy a pénz eredete  mivel készpénzes befizetésről van szó  még mindig nem ismert. Úgyhogy az lenne a kérdésem tisztelettel, hogy persze, Karácsony Gergely soha semmiről nem tud  de akkor lehet, hogy a háta mögött őt akaratlanul is egy pénzmosási ügybe keverték bele? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage