TORDAI BENCE (Párbeszéd): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Varga Judit bukása  akarom mondani: lemondása  után elővettünk most az önök kedvéért egy néhány hónappal ezelőtti interpellációt, merthogy az abban megfogalmazott kérdésekre azóta sem kaptunk választ, és most tulajdonképpen a jó miniszter asszony távollétében önnek kéne előadnia a hattyúdalát.

Arról szól az ügy, hogy a jó miniszter asszony helyettese, Völner Pál most már nemcsak gyanúsított, hanem a bíróságon ül a Schadl, Rogán és az ő nevével fémjelzett ügyekben, amiben egyébként Varga Juditot is szeretnék most már jó ideje meghallgatni, illetve amelyben négy fideszes képviselő érintettsége is felmerült. De talán nem is ez a legfontosabb, hiszen azt tudjuk, hogy a Fidesz egy korrupt rendszert működtet, hanem hogy kik ezeknek a kárvallottjai.

A kárvallottak több mint 3 ezer család, akiknek a tulajdonát jóval a piaci ár alatt értékesítették. Volt köztük olyan, ahol egy 450 milliós ingatlant 38 millió forintért adtak el, és ebből, a végrehajtói maffia által szedett jövedelemből csak azok, akik most lebuktak, és a perben is érintettek, egyetlen év alatt közel egymilliárd forintos profitot tettek zsebre, de ugyanabban az évben összességében 9 milliárd forintos biznisz volt a végrehajtói maffiáé.

(Folytatás 75/2-ben!)

2022-2026. országgyűlési ciklus Budapest, 2023. július 3. hétfő 75/2. szám

Országgyűlési Napló

(18.50)

Ön, államtitkár úr, a botrány kitörése óta több alkalommal megígérte, hogy a vitatható eljárásokat kivizsgálják, és ha kiderül, hogy jogszerűtlenek voltak, ezeket semmissé nyilvánítják. Azóta ezekről az eljárásokról semmit sem hallani. Kíváncsiak vagyunk, hogy milyen eljárásban milyen módszerekkel fogják ezeket a vitatott vagy érvénytelen árveréseket tényleg semmissé tenni.

Azt is látjuk, hogy ennek a végrehajtói tevékenységnek a kiszervezése a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának nem több beismerő vallomásnál, ráadásul a szomorú a helyzetben, hogy azóta is folytatódnak azok az eljárások, amelyek felvetik a jogsértés gyanúját. Etikátlan, embertelen eljárások ezek, és sok-sok magyar család sorsa ment tönkre ezeken a végrehajtásokon. Ez a korrupció most már másfél éve ismert és a kormány nemhogy semmit nem tett annak érdekében, hogy ezt megállítsa, de az ellenzék konstruktív, alaposan kidolgozott törvényjavaslatait sem támogatja, mint ahogy többször leszavazták a botrány kivizsgálására kezdeményezett vizsgálóbizottságot is.

Államtitkár úr, kérem, válaszoljon arra, hogy milyen konkrét lépések történtek, melyeket terveznek még a végrehajtói csalások felderítésére, az ártatlan áldozatok kártalanítására, a hasonló megengedhetetlen esetek megelőzésére, illetve meg tudjae erősíteni, hogy Varga Judit akkor nem a Pegasus-ügybe, hanem a Völner-ügybe bukott bele. Kíváncsian várom válaszát. (Taps a Párbeszéd padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage