KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Sajnos, egy perc alatt csak csemegézni tudok államtitkár asszony kijelentéseiből. Minden munkahelyi baleset sajnálatos  pont ezért kellene biztonságos munkahelyeket Magyarországra hozni. Az akkumulátorgyárak nem ilyen munkahelyek.

Azt mondja államtitkár asszony, szigorú szabályok vannak. Pont ez a baj, még ha szigorú szabályok lennének is, akkor sem tartják be ezeket a szabályokat. A szabályok betartásával is nagyon súlyos probléma van.

Ne kérdőjelezzem meg a szakemberek munkáját  nem kérdőjelezem meg, én a kormány munkáját és a kormány hozzáállását kérdőjelezem meg, hogy akkumulátorgyarmattá akarják tenni Magyarországot.

Folyamatosan jönnek a hulladék-újrahasznosítással. A hulladékkezelés kapcsán, ugye, ez a harmadik szint, amelyre hangsúlyt kellene helyezni, hogy ne is képződjön veszélyes hulladék. Nem kellene tehát idehozni ezeket a gyárakat.

Hivatkozik a hatóságok intézkedésére. Igen, intézkedtek tucatszor, sorozatosan, büntetik ezeket a cégeket, semmi foganatja nincs, ez itt a probléma. Hivatkozik a zöldátállásra. A helyzet az, hogy mi az Európai Unió zöldátállását valósítjuk meg Magyarország kárára, ezzel van a probléma.

Nem tudom elfogadni a választ, sajnálom Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage