TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mindjárt az elején egy kérdéssel hadd forduljak önhöz: hogy alakult a dollár árfolyama? (Derültség a kormánypárti sorokban.) Mégiscsak a baloldalon ezt illik tudni, hiszen most már az egész ország, az egész világ tudja (Varju László közbeszól: A Putyin elnökkel kötött barátságukat…), hogy önök a dollárból kapott pénzekből finanszírozzák (Varju László közbeszól.) a költségeiket (Az elnök csenget.) akár kampányban vagy kampányon kívül is. (Vitályos Eszter: Cssssss!) Karácsony Gergely ezt bizonyította az elmúlt napokban, ez kiderült.

De térjünk egy kicsit rá az inflációra! A végén is mondok önnek egy tanácsot (Varju László közbeszól.  Az elnök csenget.), ami majd arról szól, hogy miért kell magának hallgatni. (Varju László: Kérdezett, államtitkár úr!  Az elnök csenget.)

Az infláció kérdése. Ön azt gondolja, hogy önöknek semmilyen felelőssége nincs abban, hogy Magyarországon ilyen gazdasági helyzet, ilyen infláció alakult ki. Akkor nézzük, hogy hogyan jutunk el az önök felelősségéhez! Vane önöknek (Varju László: 13 év után!) abban felelőssége, hogy az európai uniós pénzek, ezermilliárdok nem érkeznek meg Magyarországra? (Varju László közbeszól.) Van, vagy nincs? (Vitályos Eszter: Fogd már be a szádat! Fogd már be!) Itt ül a főnöke, ő maga mondta, hogy igen, azért teszünk, azért dolgozunk, hogy a magyaroknak ne jusson, ne kapják meg az európai uniós pénzeket. (Varju László: Ne hazudjon!) Tudja, mit jelent ez? Tudja, mit jelent ez, hogy nem jön meg az európai uniós pénz? (Vitályos Eszter: Fogd már be a szádat!  Varju László: Ne hazudjon, államtitkár úr!) Azt jelenti, hogy megszűnnek beruházások, hogy lelassulnak beruházások, és így az építőipar nem tud úgy teljesíteni, az építőiparban ezért alakul ki…

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage