TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm. A másik: az európai uniós pénzek mit okoznak azáltal, hogy önök megakadályozzák, hogy az országba érkezzenek? Ez nyilvánvalóan finanszírozási nehézséget okoz a költségvetésnek, finanszírozási nehézséget. Külső finanszírozást kell igénybe venni, amely nyilvánvalóan magas kamatokkal jár, a magas kamatok pedig kihatnak az inflációra. Tehát akkor, amikor önök azt mondják, hogy nincs felelősségük az inflációban, akkor egyszerűen nem mondanak igazat.

De nézzük meg, hogy mit okoz a szankció (Varju László: Ami nem létezik!) a magyar inflációban! A szankció energiaár-emelést, energiaválságot, energiaellátási nehézséget okoz (Varju László: Amit Orbán Viktor megszavazott, ugye?!), ami szintén… Önök nagy támogatói a szankcióknak, becsukott szemmel megszavazzák (Varju László: Egyetlen magyar ember szavazta meg: Orbán Viktor!) az Európai Unióban, becsukott szemmel megszavaznak minden szankciót. Ennek tudja, mi a következménye? Hogy Oroszország most több gázt exportál, mint a háború előtt. Tudja, ez mit jelent? Hogy Indiába és Kínába viszik ki a gázt (Varju László: És mi vesszük a legdrágábban!), és Indiából és Kínából pedig visszajön Európába ugyanez a gáz, csak jóval drágábban. Na, ezt okozzák az önök szankciói. (Varju László: Kiváló szerződést kötöttek!) De valószínűleg, ha a forint elleni spekulációban nem is vesznek részt, de egészen biztosan cinokosok ebben, hiszen közismerten jó Soros-kapcsolataik vannak.

De mit tesz a magyar kormány? A magyar kormány célja, hogy megvédje Magyarországot, megvédje a magyar embereket, megvédje a magyar családokat, és megvédje a magyar gazdaságot. Megvédje a magyar családokat: az első, amit Európában egyedül tesz, az a rezsivédelem, ami azt jelenti, hogy az átlagfogyasztásig (Varju László: Tehát ezt tényleg el kell magyarázni, ilyen nincs!) a mai napig a magyar családok a rezsicsökkentett árat fizetik.

Mit jelent a nyugdíjasok számára? A nyugdíjasok számára azt jelenti, hogy az infláció mértékével legalább azonos nyugdíjemelést kapnak. Ez év elején 15 százalék volt. Ha az infláció úgy fog alakulni, akkor természetesen további növelésre tudnak számítani.

Megvédi a munkahelyeket, mert akármilyen háború is van, akármilyen szankció van, akármilyen nehézség van a gazdaságban, láthatja, hogy a munkanélküliek száma nem csökken, a foglalkoztatottság inkább nő Magyarországon. Igenis a kormány hathatós és hatékony intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy megvédje (Varju László közbeszól.) ebben a gazdasági helyzetben is a magyar embereket.

Tisztelt Képviselő Úr! Végigbeszélte a felszólalásomat. Mikor ön beszélt, én ezt nem tettem, és nem is fogom tenni. Ezért mondok önnek egy bölcstől egy idézetet: amikor beszélsz, csupán azt ismétled, amit már tudsz, viszont ha hallgatsz, tanulhatsz valami újat. Ezt javaslom önnek. (Taps és derültség a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage