ELNÖK : Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, foglalják el helyüket. (Megtörténik.)

Kérem képviselőtársaimat, hogy álljunk fel, köszöntsük köztársasági elnök asszonyunkat, aki elfoglalja helyét a 6-os páholyban. (Megtörténik.) Köszönöm. Foglalják el helyüket! (Megtörténik.  A Jobbik, a Momentum, a DK, a Párbeszéd képviselői, valamint a függetlenek nem tartózkodnak a teremben.)

Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Bejelentem, hogy a szavazatszámláló bizottság befejezte munkáját. Megállapította, hogy a titkos szavazásban 150 képviselő vette fel a szavazólapot; a jegyzők pedig megállapították, hogy a szavazási eljárás a jelöltekre érvényes és eredményes volt.

Tisztelt Országgyűlés! Haszonicsné dr. Ádám Mária személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 150 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 1, az érvényes szavazatok száma 149. Ebből az igen szavazatok száma 136, a nem szavazatok száma 13, a tartózkodó szavazatok száma nulla. Ezek alapján megállapítom, hogy az Országgyűlés Haszonicsné dr. Ádám Mária asszonyt az Alkotmánybíróság tagjának megválasztotta. (Taps a kormánypártok, valamint szórványos taps az LMP padsoraiból.  Haszonicsné dr. Ádám Mária felállva és meghajolva köszöni meg a tapsot.)

Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Dr. Lomnici Zoltán személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 150 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 2, az érvényes szavazatok száma 148. Ebből az igen szavazatok száma 136, a nem szavazatok száma 12, a tartózkodó szavazatok száma nulla. Ezek alapján megállapítom, hogy az Országgyűlés dr. Lomnici Zoltán urat az Alkotmánybíróság tagjának megválasztotta. (Taps a kormánypártok, valamint szórványos taps az LMP padsoraiból.  Dr. Lomnici Zoltán felállva és meghajolva köszöni meg a tapsot.)

Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Prof. dr. Patyi András személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 150 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 1, az érvényes szavazatok száma 149. Ebből az igen szavazatok száma 136, a nem szavazatok száma 13, a tartózkodó szavazatok száma pedig nulla. Ezek alapján megállapítom, hogy az Országgyűlés prof. dr. Patyi András urat az Alkotmánybíróság tagjának megválasztotta. (Taps a kormánypártok, valamint szórványos taps az LMP padsoraiból.  Prof. dr. Patyi András felállva és meghajolva köszöni meg a tapsot.)

Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Dr. Varga Réka személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 150 képviselő adta le szavazatát. Ezek megoszlása a következő: az érvénytelen szavazatok száma 2, az érvényes szavazatok száma 148. Ebből az igen szavazatok száma 136, a nem szavazatok száma 12, a tartózkodó szavazatok száma pedig nulla. Ezek alapján megállapítom, hogy az Országgyűlés dr. Varga Réka asszonyt az Alkotmánybíróság tagjának megválasztotta. (Taps a kormánypártok, valamint szórványos taps az LMP padsoraiból.  Dr. Varga Réka felállva és meghajolva köszöni meg a tapsot.)

Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Most az Alkotmánybíróság új tagjainak ünnepélyes eskütételére és az esküokmányok aláírására kerül sor. Megkérem Haszonicsné dr. Ádám Máriát, dr. Varga Rékát, valamint dr. Lomnici Zoltánt és dr. Patyi Andrást, hogy fáradjanak az ülésterem közepére és tegyék le esküjüket. Felkérem Tiba István jegyző urat, hogy miután a jelöltek beérkeznek a parlament közepére, olvassa elő az esküszöveget. (Az alkotmánybíró-jelöltek a terem közepére lépnek.) Az ülésteremben tartózkodókat pedig arra kérem, hogy szokásainknak megfelelően felállva hallgassák azt végig. (A teremben lévők felállnak.  Dr. Tiba István jegyző előolvassa az eskü szövegét.)

(12.50)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage