NAGY CSABA, a Törvényalkotási Bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási Bizottság 2023. július 3-án tartott ülésén megtárgyalta a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló 2022. évi törvény módosításáról címet viselő, T/4545. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést a bizottság a házszabály 46. §-a alapján 28 igen szavazattal, 5 nem szavazat ellenében, 5 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előttünk fekvő törvénymódosítás általános célja, hogy az Igazságügyi Minisztériumból kiválással létrehozza az európai ügyek minisztériumát. A törvényjavaslat szerint 2024 második félévében az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségével kapcsolatos feladatok eredményes előkészítése és lebonyolítása érdekében jön létre a minisztérium. A Törvényalkotási Bizottság által benyújtott és elfogadott módosító javaslat jogtechnikai pontosítást tartalmaz.

Tisztelt Ház! Az elhangzottak ismeretében véleményem szerint az előttünk fekvő törvényjavaslat támogatandó. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Nacsa Lőrinc tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage