ARATÓ GERGELY (DK): Köszönöm szépen. Nacsa képviselő úr kritikája egy szempontból biztosan jogos, hiszen ha jól számolom, ő nagyjából a mi kormányzásunk idején járt középiskolába, és azok az erőfeszítéseink, amelyeket a szövegértés oktatásának erősítésére tettünk, a jelek szerint nem voltak az ő esetében sikeresek. Merthogy, képviselő úr, én is azt mondtam, hogy önmagában az önálló minisztérium létrehozása nem oldja meg az ágazatok problémáit, hanem ennek feltétele. Ön azért tudja, mondjuk, rajtam számonkérni az oktatás akkori helyzetét, mert akkor volt felelős vezetése az oktatásnak. S ugyan ön nem mond igazat az oktatás akkori helyzetéről, de ezt a vitát legalább lenne kivel lefolytatni.

Mint ahogy ön nem képes értelmezni például Molnár Csaba vagy Gyurcsány Ferenc szavait sem. Molnár Csaba és Gyurcsány Ferenc teljesen egyértelműen arról beszélt, hogy mindent megteszünk azért, hogy önök ne tudják ellopni az uniós forrásokat, hogy ne nyelje el a korrupciós mocsár és a fideszes milliárdosok világa ezeket az uniós pénzeket. Lefordítom egyszerűen a képviselő úr kedvéért: nem a magyar pedagógusoktól sajnáljuk az uniós forrásokat, hanem Mészáros Lőrinctől, Tiborcz Istvántól és az Orbán család tagjaitól, tisztelt képviselő úr. Azt szeretnénk megakadályozni, hogy ne hozzájuk kerüljenek ezek a források kézen-közön, ahogy eddig, hanem mondjuk, a magyar pedagógusokhoz, a magyar vállalkozásokhoz  a kisvállalkozásokhoz is és ne csak a milliárdosokhoz , vagy éppen a magyar önkormányzatokhoz.

Így aztán azt kell mondanom képviselőtársamnak, hogy szemben azzal, amit ön mond, mi éppen azért dolgozunk, hogy a források hazakerüljenek Magyarországra, azért dolgozunk, hogy az önök hatalomvágya és korrupciója ne tegye lehetetlenné azt, hogy ezek a források megérkezzenek Magyarországra. Ezért nyújtottunk be egy jogállami csomagot és egy antikorrupciós csomagot, amely garantálná, hogy ezek a források megérkezzenek Magyarországra. Sajnálatos módon ezeket a javaslatokat önök napirendre sem engedték venni. (Taps a DK soraiban.)

(13.50)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage