DR. LATORCAI CSABA, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Most már sokadik ellenzéki próbálkozást hallgatom a baloldal részéről, hogy megpróbálják ehhez a törvényjavaslathoz valahogy az uniós pénzek kérdéskörét hozzápasszintani. Hát önök… (Arató Gergely: Az Nacsa képviselő úr volt!  Gy. Németh Erzsébet: Nacsa képviselő úr volt!  Arató Gergely: Ő nem baloldali, de…!  Az elnök csenget.) Hallottuk a Jobbik vagy „ballik” részéről, illetve a DK részéről is próbálták ezt a témát idehozni.

Azért rögzítsük, tisztelt képviselő hölgyek és urak, hogy az európai uniós pénzek járnak Magyarországnak, járnak a magyar vállalkozóknak (Kálmán Olga: Csak nem kell ellopni!), járnak a magyar embereknek, bármennyire is próbálják önök Brüsszelben közös politikává tenni annak érdekében, hogy megakadályozzák azt (Kálmán Olga: A lopást!), hogy hozzájuthassanak a magyar emberek, a magyar vállalkozások a nekik járó pénzekhez. Megpróbálják a magyar emberek, a magyar vállalkozók elől eltüntetni a nekik járó pénzeket, és a brüsszeli bürokráciának a béremelésére vagy az ukrán háború eszkalációjára próbálják fordítani. (Gy. Németh Erzsébet közbeszól.) Ezen dolgoznak az önök európai parlamenti képviselői, úton-útfélen találkozunk ezekkel a nyilatkozatokkal. (Kálmán Olga: A hazug plakátjaitok!)

A másik, amiben, úgy látom megint csak, hogy a baloldal nem jut egyetértésre itt, a Jobbik és a DK, hogy most akkor kevés minisztérium van vagy sok minisztérium van. Egyikőjük azt kifogásolja, hogy legyen még öt-hat témára minisztérium, a másik hozzászóló a baloldal részéről pedig azt kifogásolja, hogy új minisztériumok létesülnek. Persze tudom, hogy annak idején Gyurcsány Ferenc egyébként a miniszteri posztokat annak érdekében adományozta, hogy lekenyerezze a pártbeli ellenfeleit  ez is valahol a korrupciónak egy formája, hogyha már a korrupcióról beszélünk (Derültség a DK soraiban.) , de hála istennek, ezeket az időket már magunk mögött tudjuk. (Gy. Németh Erzsébet közbeszól.) És megértem azt is, hogy nem támogatják az európai ügyek minisztériumának a felállítását, hiszen ennek a minisztériumnak a felállításával is erősödni fog a magyar nemzeti érdekek képviselete és érvényesítése Brüsszelben (Gréczy Zsolt közbeszól.), és azt is megtanultuk már, hogy önök semmit nem támogatnak, ami a magyar érdekek nemzetközi érvényesítését és érdekképviseletét jelenti.

Az pedig egészen penetráns, hogy itt a DK a korrupcióról szónokol akkor, amikor éppen a dollárbaloldal nyakig úszik a külföldi finanszírozás korrupciós mocsarában. (Gy. Németh Erzsébet: Jaj, ne!  Kálmán Olga közbeszól.) Tisztelt képviselő hölgyek és urak, arra kellene inkább magyarázat (Kálmán Olga: A Völnerre!), mert az nem magyarázat, hogy mindenfajta adománygyűjtő ládikába állítólag Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fontokat és eurókat dobáltak be az önök támogatói. (Kálmán Olga: Kérdezd meg!) Erre adjanak magyarázatot! (Kálmán Olga: Kérdezd meg az érintetteket!  Gréczy Zsolt: Kérdezd meg!  Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage