DR. LATORCAI CSABA, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen. Csak egy megjegyzést. Először itt kiabáltak, hogy melyik kórházat nyitottuk újra  hát, például az Országos Pszichiátriai Intézetet a Nyírő Gyula Kórházban. Nem olyan régen Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetként újraalapítottuk. Lehet, hogy ez fáj önöknek.

De szeretném megköszönni az utóbbi ellenzéki felszólalásokat, mert Keresztes és Z. Kárpát képviselő urak felszólalása már sokkal higgadtabb, kiegyensúlyozottabb és némileg konstruktívabb is volt, és köszönjük, hogy legalább azt elismerik, hogy a mindenkori kormánynak feladata, felelőssége és lehetősége is, hogy a mindenkori kormányszerkezetet az aktuális gazdasági és társadalmi viszonyoknak megfelelően, az aktuálisan leghatékonyabban kialakíthassa. Köszönjük, hogy ezt legalább nem vitatják el tőlünk.

De hogy kik is kockáztatják az európai uniós forrásokat? Mert ez újra és újra, a legutóbbi felszólalásokban is előkerült. Nemde a baloldali ellenzék az, aki kockáztatja Magyarország európai uniós forrásait? Hát önök azok, akik nem szavazták meg azokat a törvényjavaslatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy ezek a források Magyarországra érkezzenek! Hát, ha támogatnák, ha nem kockáztatnák, akkor megszavazták volna. És az önök, a baloldal európai parlamenti képviselői azok, akik az Európai Parlamentben mindent elkövetnek annak érdekében, hogy lejárassák Magyarországot. És valóban, elnézést kérek, mert az LMP európai parlamenti képviselője nem tesz ilyet, hiszen nem érték el az Európai Parlamentbe jutási küszöböt. (Gréczy Zsolt: A KDNP sem!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage