ARATÓ GERGELY (DK): Köszönöm szépen. Nacsa képviselő urat nem szeretném megzavarni ebben az ámokfutásban, legfeljebb egy figyelmeztetést szeretnék hozzá intézni, hogy arra vigyázzon, hogy aki mindig hátranéz, az előbb-utóbb orra bukik.

De ezen túl viszont Latorcai államtitkár úrra szeretnék válaszolni. Persze értem, hogy nehéz helyzetben van, hiszen egy olyan miniszternek a miniszterhelyettese, aki az elmúlt évben kudarcot kudarcra halmozott, és aminek ráadásul most már a létalapját is megszüntetik az új Európa-ügyi minisztériummal; megértem, hogy önnek most muszáj érdemeket gyűjtenie a kormánypropaganda felé, muszáj bizonyítani az ön létezésének fontosságát. (Lázár János: Ezt tapasztalatból mondod?) De mégiscsak azt kell mondani, hogy néhány tárgyi tévedést kénytelen vagyok helyreutasítani.

Az első ezek közül az, hogy önök tévednek. Tehát az uniós források Magyarországot illetik meg, de Magyarország nem a Fideszt és a KDNP-t, nem a fideszes milliárdosokat jelenti. Magyarország a magyar vállalkozókat jelenti, a városokat, a falvakat, azokat az embereket jelenti, akiktől önök ezeket a forrásokat szisztematikus munkában ellopták 13 éven keresztül. Az a helyzet, hogy ebből lett elege az EU-nak, és ez az, amihez mi nem adunk támogatást.

Ön azt mondja, hogy de hát beterjesztették a törvényjavaslatokat, és az ellenzék nem támogatta. Azért, mert akkor is elmondtuk, hogy ezek a törvényjavaslatok nem szüntetik meg a korrupciót és nem állítják helyre a jogállamot, tehát nem alkalmasak arra, hogy elhozzuk az uniós forrásokat. Ha ön erre egy év alatt miniszterhelyettesként egy ezzel foglalkozó minisztériumban nem jött rá, akkor ez elég nagy probléma. Persze azt gondolom, ezt ön jól tudja, csak az az érdeke, hogy mást mondjon.

Végül azt is el kell mondanom önnek, hogy ön túlbecsüli az ellenzéki EP-képviselők hatását, ők ugyanis heten vannak, és 400-500-600 képviselő szavazza meg az Európai Parlamentben azokat a javaslatokat, amelyek a jogállam helyreállítását és a korrupció megszüntetését kezdeményezik Magyarországon. Az a helyzet, államtitkár úr, hogy ön vagy nem tudja, hogy miről beszél, vagy pedig nem mond igazat. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage