GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Hát, Nacsa képviselő úr, folytathatjuk ezt a munkát még itt elég sokáig. Nyilván nem fog tudni, engem biztos nem, de szerintem a közvetítést nézőket sem meggyőzni arról. Ha önök olyan fontosnak tartották ezeket a kórházakat, kérdezem én, hogy 13 év alatt hányat nyitottak újra. Nyilván azért nem nyitottak újra, mert pontosan tudják, hogy volt annak valami oka, amiért az akkori kormány úgy döntött.

Elfelejtette felsorolni Nacsa képviselő úr azt, hogy az oktatásban 2002-ben egyedülállóan 50 százalékos pedagógusbér-emelés volt. Szerintem ma nagyon boldogok lettek volna azok a tanárok, ha a bosszútörvény helyett arról döntött volna az Országgyűlés, hogy 46 százalékkal  amit az ellenzék nagyon régóta követel  megemelik egy összegben a fizetésüket.

Azt hiszem, Latorcai képviselő úrnak, illetve bocsánat, államtitkár úrnak szeretném mondani, hogy annak azért van egy diszkrét bája, hogy ön beszél arról, hogy kormányzati pozíciókkal lekenyerezik úgymond 2010 előtti miniszterelnökök vagy politikusok egymást, és hát, ugye, pontosan tudjuk, hogy az ön szerepe mi itt ebben a tisztelt Házban (Dr. Latorcai Csaba: Mi?), illetve miféle kapcsolatok vannak itt egyes parlamenti tisztségviselők és ön között.

Az meg, ne haragudjon, olyan ügybe belemenni, amiről igazából alapvető fogalma nincsen a Nyírő Gyula Kórházakat (sic!) illetően, ez azt jelenti, hogy ön igazából tényleg nem felkészült arra, hogy itt képviselje az ügyeket. (Dr. Répássy Róbert: Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára nem házastársak…)

(14.30)

A Nyírő Gyula Kórház mindvégig fővárosi önkormányzati kórház volt, addig, amíg önök egy tollvonással nem államosították ezeket a kórházakat. Nem nyitottak önök újra semmiféle pszichiátriai kórházat, egészen egyszerűen a Nyírő Gyula Kórház átalakult egy ilyen típusú ellátást nyújtó kórházzá.

Én azt gondolom, államtitkár úr, sokkal jobb helyen voltak például a Fővárosi Önkormányzatnál a budapesti kórházak, sokkal jobban tudtak teljesíteni, jobb szolgáltatást nyújtottak az embereknek. Menjen el, és kérdezze meg ma az embereket, hogy igazake azok a vállalások, amiket önök tettek, amit én néhány hete itt még Takács Péter államtitkár úrtól meg is kérdeztem, tartjáke még mindig azt a vállalásukat, hogy ha valakinél rákgyanú merül föl, valamelyik betegnél, két hét alatt végleges diagnózis van a kezében. Nem, államtitkár úr, nincs a kezében két hét alatt végleges diagnózis, sőt most önök államosítják azokat a CT- és MR-vizsgálati lehetőségeket, szolgáltatásokat. Hogy ennek mi az értelme, mert ezeket eddig is a NEAK finanszírozta: nyilván az, hogy majd egynéhány év elteltével ezeket is a saját csókosaiknak akár koncesszióba, akár bármilyen privatizációba átjátsszák.

Nem szól másról ez a történt, mint hogy minden egyes ágazatban, az élet minden területén  ez után a törvényjavaslat után fogja tárgyalni a tisztelt Ház a kastélyok einstandját  önök mindent el akarnak venni a magyaroktól, és ebben az sem érdekli önöket, hogy ezért nagyon sok ember az életével és a tisztességes lehetőségeivel fizet. Köszönöm szépen. (Taps a DK soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage