GELENCSÉR FERENC (Momentum): Köszönöm a szót. Miből tudhatjuk, hogy egy politikus teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal, és már csak a hazugságok hálójában vergődik? Onnan, hogy már a legapróbb, legártatlanabb kérdésben sem tud igazat mondani, például a nyaralásáról.

2023-ra eljutottunk addig, hogy a propagandagépezet már arról sem tud igazat mondani, hogy nyarale a miniszterelnök. (Szászfalvi László: Semmi közöd hozzá!) Az igazság az, mint a média leleplezte, hogy igen, nyaral. (Szászfalvi László: Mi közöd van hozzá?) Bár ha egy normális országban élnénk, itt már valaki lemondott volna (Szászfalvi László: Szeretnéd, mi?), de nem is ez a legszomorúbb, hanem az, hogy egy olyan ártatlan kérdés kapcsán sem mondanak már igazat, hogy amúgy nyaralnak-e. Ha ebben hazudnak, miért higgye bárki, hogy bármi másban igazat mondanak? (Szászfalvi László: Szánalmas vagy!)

Önök mindenhol hazudnak az embereknek, és ezeknek a hazugságoknak az az ára, hogy az egész Európai Unióban Magyarországon a legmagasabb az infláció. Az önök hazugságának az az ára, hogy 2022 óta 50 megszorítást vezetett be a kormány, a választások óta pedig 20-szor emeltek adót. Az árstopok még Matolcsy György szerint is 3-4 százalékkal emelték az inflációt, Varga Mihály pedig remegő hangon közölte a napokban, hogy kész kiadáscsökkentő és bevételnövelő intézkedéseket bevezetni annak érdekében, hogy az egyértelműen nem fenntartható költségvetésihiány-célt sikerüljön valamilyen módon kezelni. Fordítok magyarról magyarra: önök további megszorításokat terveznek. Önök fejős tehénnek nézik a magyarokat, hiszen nyolc hónap alatt 3300 milliárd forinttal többet költöttek el annál, mint amennyi bevétel keletkezett. Vezetnek önök otthon háztartást? Mit csinálhatnak önök egy boltban? Bemennek, kiderül a kasszánál, hogy jaj, nincs pénz, mert eljachtozták, de azért a tejet meg a kenyeret hazaviszik. Nem tudnak több adót fizetni a magyarok, a nincsből nem lehet.

Az imént írt a feleségem, hogy az Allee piacán egy jól szituált idős úr megkérdezte tőle, hogy nem akarjae megvenni 2 ezer forintért az alig használt Philips borotváját. (Derültség, zaj a kormánypárti padsorokból.  Közbeszólás ugyanott: Ez a közgazdasági érvelés!) Így élnek a magyar emberek, és ez az ön szégyene, miniszterelnök úr. Mi az önök válasza? (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Újabb adóemelések. Köszönjük miniszterelnök úr, nagy segítség ez a magyar családoknak. (Folyamatos zaj a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage