HEGEDÜS ANDREA (DK): Nem. De röviden is válaszoltam, elnök úr.

Tisztelt Államtitkár Úr! Önnel ellentétben én ott voltam azon a 400-500 fős lakossági fórumon, ahol sem önök, sem a terület országgyűlési egyéni képviselője, Csöbör Katalin nem volt ott. Oda nem dugták a képüket, pedig a 400-500 ember várta a válaszukat: lesz vagy nem lesz akkumulátorgyár és veszélyeshulladék-gyár a területen?

Ön nagyon jól tudja, hogy az alsózsolcai akkumulátorüzem fel fog épülni. Ez a vizsgálat legfeljebb csak szünetelteti a beruházást. Ha önök le akarnák állítani bármelyik akkumulátorüzem építését, akkor azt egyetlen kormánydöntéssel vagy törvénymódosítással megtehetnék. De nem fogják, mert a kormányzás alatt továbbra sem az emberek, hanem a nagyvállalatok, köztük az akkumulátorgyárak szolgálatát értik. A nagyvállalatoknak alacsony adók és milliárdos állami támogatások járnak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Én azt ajánlom, hogy Hatvanpusztára kellene vinni  bizonyítson először a miniszterelnök!

Ezért a Dobrev Klára vezette árnyékkormány (Moraj a kormánypárti padsorokban.) szociáldemokrata fordulattal készül a kormányváltásra; leállítjuk az akkumulátorgyárak támogatását, és nagyvállalati profitok helyett az európai bérek és nyugdíjak megteremtésére fogjuk fordítani minden erőnket. (Menczer Tamás: Ahogy szokták.) Mi a hazánkra koncentrálunk, önökkel ellentétben. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage