TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Amikor megnéztem, hogy azonnali kérdés érkezik a Pénzügyminisztériumhoz, és hogy ön lesz a feltevője, akkor azonnal tudtam, hogy a nyugdíjakról fog beszélni, és azt is tudtam, hogy mit fogok válaszolni: ugyanazt fogom válaszolni, mint amit az eddig feltett ilyen jellegű kérdésre. Ha megengedi, el is kezdeném!

Tehát a Fidesz-kormány 2010-ben ígéretet tett a nyugdíjasoknak arra, hogy megvédi a nyugdíjak reálértékét, megvédi a nyugdíjak vásárlóértékét. A Fidesz-kormány az elmúlt több mint 12 évben ezt jóban-rosszban, minden alkalommal teljesítette is. Teljesítette, és nemcsak a nyugdíjemelésekkel, hanem Erzsébet-utalványt adott a nyugdíjasoknak, nyugdíjprémiumot adott, egy évben rezsiutalványt adott, az említett kiegészítő nyugdíjemelést adta; 2021-ben pedig elkezdte visszaépíteni a 13. havi nyugdíjat, amelyet 2022-ben a nyugdíjasok teljes összegben meg is kaptak, és ezt megkapták 2023-ban is.

Tehát ebben az évben január 1-jén 15 százalék emelést kaptak a nyugdíjasok, és most, ha az éves infláció több lesz, mint 15 százalék  vélhetően több lesz , akkor a nyugdíjasok november hónapban visszamenőleg meg fogják kapni ezt a kiegészítést. Hogy ennek az összege mekkora lesz, azt a kormány a döntésével  az augusztus 31-ig meglévő tényleges infláció alapján  a közeljövőben fogja meghatározni. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage