GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Hát, örülök, államtitkár úr, hogy ha az én nevemet meglátja, akkor az jut önnek az eszébe, hogy igenis van valaki, aki küzd azért, hogy a nyugdíjasok tisztességes nyugdíjkorrekciót kapjanak.

A sok mindennel, amit ön elsorolt, egyetlenegy probléma van, az Erzsébet-utalvánnyal vagy a 13. havi nyugdíjjal is, hogy az nem épül be a nyugdíjba. Én azt állítom, hogy a Fidesz a saját szabályait, a saját törvényeit sem tartja be akkor, amikor a nyugdíjkorrekciót nem adja oda teljes mértékben a nyugdíjasoknak. Én azt kérem államtitkár úrtól  kérem? követelem! , hogy ne csak a 2023-as 15 százalékos nyugdíjemelés és a várható infláció közötti különbséget adják oda a nyugdíjasoknak, hanem tegyék meg ezt 2021-re és ’22-re is. Ez máris 1,5 százalékos pluszemelést fog jelenteni a nyugdíjasoknak, és ennek be kell épülnie a nyugdíjba.

Én azt gondolom, hogy egy szociáldemokrata fordulatra van szükség; a Dobrev Klára-vezette árnyékkormány készül erre a kormányváltás után, és mi a mindenható profit helyett a nyugdíjakat és a béreket fogjuk tisztességes mértékben emelni. Köszönöm a szót. (Taps a DK és a függetlenek padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage