TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Hát, bevallom őszintén, nem minden szavát értem a képviselő asszonynak. Mi az, hogy a korrekciót teljes összegben adjuk oda? Hiszen odaadtuk (Gy. Németh Erzsébet: Nem adták oda! Nem!) ’21-ben és ’22-ben is. (Gy. Németh Erzsébet: 1,5 százalékot…) Hát az, hogy ön ezt nem fogadja el, mert (Az elnök csenget.) ön a Dobrev-árnyékkormány tagja és ez a feladata, erről ön tehet. (Dr. Orbán Balázs: Prémiumot is kaptak…)

Figyelmeztetem önt, most ön azt mondja, hogy küzd a nyugdíjasokért, de azért nem volt ez mindig így! Hol volt ön 2009-ben vagy 2008-ban, amikor elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat. (Gy. Németh Erzsébet a kezével mutatva: Hétszer adtunk, államtitkár úr! Önök kétszer!) És hol volt ön, amikor (Az elnök csenget.) nem teljesítették, még annyi nyugdíjemelést sem adtak, hogy az inflációt finanszírozza, fedezze (Gy. Németh Erzsébet: Ez nem igaz!), azaz reálnyugdíj-csökkenést értek el az önök kormányzása alatt.

Persze ellenzékben, ahol semmi felelősség, csak jókat lehet mondani a parlamentben, most aztán lehet ígérgetni mindent! De teljesíteni egyelőre nem önök teljesítettek, hanem a jelenlegi Fidesz-KDNP-kormány. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage